Motorola XT615

Un gadget oferit de Motorola care arată promițător și are câteva caracteristici tehnice destul de bune pentru navigare web e acest telefon mobil Motorola XT615. Acesta are un design modern și foarte reușit care-l găsim în două culori interesante: Licorice (negru cu iluminare verde) și Ultra white. Lansarea sa inițială e în China și Taiwan, dar planurile de lansarea pentru Europa încă nu se știu. Motorola XT615 e un smartphone cu cea mai nouă versiune de Android Gingerbread – 2.3.7. Din câte am văzut, are o interfață unică oferită de producător – Moto Switch 2.0 (puteți pune scurtături la aplicații în lock screen). Caracteristicile speciale ale acestui telefon ar fi ecranul de 4 inci, camera de 8 MP și procesorul de 800 MHz de tip single core.

Deci Motorola XT615 nu prea se poate compara cu un i9001 Galaxy Plus de la Samsung care are ecran AMOLED cu Gorilla Glass, 3G, 8 GB memorie internă+card de 4 GB, procesor de 1.4 GHz și autonomia (în stand-by e de 6 ori mai mare). Singurele avantaje ale acestui XT615 ar fi blitz (lipsește la Galaxy Plus) și design-ul (e mai mic chiar dacă are tot un ecran de 4). L-am comparat cu Samsung i9001 deoarece acesta are un preț similar, undeva la 1.200 lei. Și-ar merita banii doar dacă ar avea un preț să zicem… de 900 de lei.

Poze

Ambele culori
Spatele

Specificații tehnice

Chiar dacă e mai mic, acest Motorola XT615 cântărește ceva mai mult decât un Galaxy Plus – 123 de grame. Ecranul tactil de 4 inci e unul TFT deci nu e unul foarte colorat și suportă o rezoluție de 480 cu 854 pixeli (ca și la cele de la Sony Ericsson). Acesta vine însoțit de cunoscutele butoane senzitive din partea de jos, senzor de proximitate, accelerometru și interfața Moto Switch versiunea 2.0. Pe partea de memoria stă decent cu o memorie RAM de 512 MB și una ROM de 1 GB. Același lucru aș putea spună și la capitolul de transfer a datelor: EDGE, GPRS, 3G cu viteză maximă de download de 7.2 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n cu hotspot (până la 150 Mbps) și bluetooth 3.0 cu A2DP și EDR. Pe partea de conectivitate vine cu microUSB 2.0 HS și mufă jack pentru căști.

La capitolul multimedia Motorola XT615 are slot pentru card microSD cu suport maxim 32 GB, cameră foto de 8 megapixel cu blitz LED și autofocus și cameră secundară VGA. Procesorul de 800 MHz e unul Qualcomm MSM7227A-0 de 800 MHz care se pare că se mișcă destul de bine pe un smartphone cu 2.3.7 Gingerbread și cu ecran așa de mare. Ca și oricare alt gadget cu Android și acest XT615 vine cu câteva aplicații și jocuri preinstalate. Dacă nu e o greșeală, bateria de 1390 mAh oferă o autonomie de doar 5 ore de convorbiri și de 110 ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: XT615 arată foarte bine, îmi place interfața, carcasă pare destul de rezistentă, se mișcă foarte bine cu un procesor de 800 MHz, preț acceptabil dar se puteam și mai bine.

Minusuri: nu-l recomand pentru cei care vor să încerce jocuri 3D sofisticate (în general acele jocuri necesită procesoare Dual Core) și autonomia pare destul de mică.

Concluzie

Pentru a concura cu modelele disponibile deja pe această piață, producătorii trebuie să mai lase din preț în special că toate telefoanele cu ecrane de 4 inci au un procesor de cel puțin 1 GHz.

Te-ar mai putea interesa