Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Motorola XOOM mz604

Tableta Motorola XOOM mz604 a apărut prin februarie anul acesta și a fost comercializată prin martie anul acesta în SUA. Vina ca alternativă ma modelul XOOM 3G. La capitolul specificații stă foarte bine datorită spațiului de stocare de 32GB, a procesorului de 1GHz model NVIDIA Tegra 2 AP20H care este un Dual Core de ultimă generație. După ce am văzut această tabletă, am zis: Wow ce bine arată!, aspect ecran 16 pe 9 nu ca și la iPad 4 pe 3. Astfel tableta Motorola XOOM mz604 poate fi ținută mai ușor dar utilizarea lui nu este mai ușoară deoarece este mai lată, dar pe partea de multimedia ecranele de tip wide au un avantaj considerabil. Poate fi greu de transportat datorită dimensiunilor dar poate fi ținut precum o carte cu ajutorul husei. Nu mi-a plăcut la ea că este destul de grea (undeva la 700 de grame) și poate fi greu de transportat pentru unele persoane într-o singură mână.

Nu are butoane fizice pentru home, browser, aplicații sau altele de genul, dar vine cu astfel de butoane în format digital oferite de noul Android 3.0 HoneyComb. Vine cu un buton de oprire/pornire situat în partea din spate în zona difuzoarelor stereo. Oricum față de un iPad acest model XOOM mz604 oferă o experiență multimedia de neuitat, ecran lat cu difuzoare stereo, deci ideal pentru vizionare de filme HD sau Full HD pe acesta. Are un preț undeva la 2.149 lei și consider că nu este unul foarte mare deoarece este mult mai performant decât un iPad 2. Și pot spune că iPad-ul stă din ce în ce mai prost deoarece concurența este tot mai mare și Apple s-a bucurat cam prea devreme de noua lor tabletă.

Poze

Cutie

Din spate

Dungeon Defenders HD

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificații tehnice

Procesorul este oferit de nVIDIA și anume un Tegra 2 AP20H Dual Core cu frecvență de 1 GHz. Ecranul are o diagonală de 10,1 inci la o rezoluție de 1280 cu 800 pixeli și este unul de tip Multi-Touch. Spațiul d stocare al hard disk-ului de tip flash este de 32 de giga. Capacitatea memoriei RAM este de 1 giga. Pe partea de multimedia, porturi și conectivitate XOOM mz604 are difuzoare stereo, două camere web de 2 MP în față și 5 MP în spate (principală) cu blitz dublu de tip LED, un port USB 2.0, conector HDMI, bluetooth versiunea 2.1 și Wi-Fi. XOOM mz604 vine cu aplicații precum: Gmail, Google Talk, Google Maps, YouTube, eBooks, eCompass, Games, Android Music Player, QuickOffice Viewer și Internet Radio.

Jocuri pe XOOM mz604

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: tableta XOOM mz604 are sistem de operare Android de ultimă generație (3.0 HoneyComb) care este și cel mai rapid, bateria are o autonomie de lucru de circa 10 ore (cât iPad 2 sau Acer A500), microfon integrat, barometru, senzor pentru lumină ambientală, giroscop, GPS, accelerometru, magnetometru, busolă digitală și suportă mai toate fișierele de tip media.

Ca minusuri: nu are funcție telefon pentru cei care ar fi dorit să aibă și un telefon performant dar mare, pentru mine funcția 3G nu-mi era de folos pentru că eu nu prea vorbesc la telefon și prefer un telefon clasic pentru convorbiri și nu un gadget așa de mare.

Concluzie

Tableta Motorola XOOM mz604 este una pe gustul meu dar cam scumpă, și nu cred că-mi voi permite un astfel de lux. Se adresează celor care vor să fie în pas cu moda și doresc un gadget ceva mai deosebit pentru internet, filme și jocuri.

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Roberto

    Din cate am inteles Motorola Xoom e mai buna decat iPad 2. M-am gandit sa-mi iau si eu una deoarece iPad am vazut ca are problema cu ecranele care sunt facute de LG.
    Nu cred ca aceasta tableta este a doua cea ma ivanduta dupa iPad2.

  • Naşul

    Este printre cele mai bune și chiar cei de la Engadget o recomandă. Probabil că iPad-ul își va pierde supremația în fața acestei tablete de la Motorola.

Lasă un comentariu