≡ Meniu

Motorola XOOM 2 MZ616

Tableta Motorola XOOM 2 MZ616 3G e un gadget cu ecran de 10.1 inci, spațiu de stocare de 16GB, sistem de operare Android 3.2 Honeycomb și procesor Dual Core Cortex A9 de 1.2 GHz. Deci e ideal pentru accesarea conținutului media de pe web, dar din păcate a ajuns destul de târziu în România deoarece a fost lansată prin decembrie-ianuarie. Motiv pentru care nu are Ice Cream Sandwich, iar prețul său e destul de piperat. Observ că aduce câteva îmbunătățiri dacă o comparăm cu predecesoarea – XOOM mz604. Aici mă refer la atât la design cât și la configurație. Se poate observa că nu mai are o formă rotunjită, colțurile fiind partă tăiate iar spatele e mai elegant. Performanțele ei sunt foarte bune iar acest lucru e vizibil și în clipul postat jos. Poate concura cu diverse tablete (Galaxy Tab P7510 10.1 sau iPad 2), însă prețul său parcă nu-i permite acest lucru. MZ616 are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Interfața

Spatele

Specificații tehnice

Multitasking bun se datorează în mare parte memoriei RAM de 1GB, iar procesorul Cortex-A9 de 1.2 GHz (chipset TI OMAP 4430) face ca tableta să se miște fluent. Cu ajutorul procesorului grafic PowerVR SGX540, puteți încerca cele mai tari jocuri pentru Android dar tot nu se poate compara cu Tegra 3. Ecranul său e unul HD-IPS LCD de 10.1 inci care e cunoscut pentru unghiurile foarte bune de vizibilitate. E însoți și de cunoscuta protecție Gorilla Glass care nu permite zgârieturi de nici o natură pe suprafața ecranului. Rezoluția ecranului e satisfăcătoare, dar se putea și mai bine – 1280 cu 800 pixeli.

S-ar putea să vedem și o variantă cu  spațiu de stocare de 32GB, dar și 16GB sunt suficienți în special că are și slot pentru card micro SD. Pe partea de multimedia are și: ieșire audio, HDMI, cameră secundară de 1.3MP, cameră principală de 5MP cu autofocus și filmare HD. La capitolul comunicații are bluetooth, WLAN și tehnologie 3G.  Acumulatorul său oferă o autonomie de maxim 10 ore cu Wi-Fi pornit care e ușor peste medie. Mai are și alte caracteristici, dar cele de sus menționate sunt cele mai importante.

În mare, pot spune că Motorola XOOM 2 e o tabletă reușită care poate să facă față oricărei provocări.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o formă destul de interesantă, HDMI, ecran superb, butoanele pentru volum și sleep sunt poziționate destul de bine în partea din spate (pot fi accesate ușor cu mână dreaptă), difuzoare stereo cu sunet surround, 3G, e foarte rapidă (datorită procesorului și memoriei RAM) și puteți juca toate jocurile 3D chiar și cele sofisticate.

Minusuri: putea fi mai accesibilă, dacă luăm în considerare concurența (Samsung).

Concluzie

Motorola XOOM 2 MZ616 a intrat recent pe piața din România și sunt nerăbdător să văd și celelalte modele. Chiar dacă e la fel de ușoară pentru fi ținută într-o singură mână, poate fi folosită cu ușurință de oricine în special că Android oferă o interfață prietenoasă și ergonomică. Am postat și un clip cu despachetarea sa, ca să vă faceți o idee despre conținutul pachetului și cât de bine se mișcă tableta:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu