Mio Spirit 690 Full Europe, sistem navigație

Vine vara și fiind sezonul vacanțelor, dar și al concediilor cred că ar fi bun un GPS pentru a nu ne pierde prin țări străine sau chiar în țara noastră. Un GPS bun care-mi vine în minte e sistemul de navigație Mio Spirit 690 și e perfect pentru Europa deoarece vine cu harta Full Europe și pentru această hartă beneficiați de actualizări pe viață… actualizări gratuite. Sistemul nu costă deloc mult deoarece vine cu un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Dacă vă interesează o soluție doar pentru România atunci ar trebui să mergeți pe varianta unui 670 care-i și mai ieftin cu vreo 200-300 lei. 😉

Poze

Se poate vedea că Mio Spirit S690 nu arată foarte diferit față de alte modele la Mio, cum ar fi S687 (tot un model pentru Europa), de exemplu. Din aceste imagini nu se văd porturile și de aceea trebuie spus că are slot pentru card MicroSD, dar și USB. Ecranul său e unul de mărime medie, adică de 5 inci, iar rezoluția e una potrivită pentru a vedea hărțile la calitate maximă.

Din față
Spatele

Specificaţii tehnice

Acest gadget are un procesor de 400 megaherți, dar nici nu vă trebuie mai mult deoarece cu cât e mia slab cu atât consumă mai puțin curent. Ecranul e unul de 5 inci, după cum scriam mai sus, iar rezoluția acestuia e de 480 pe 272 pixeli care e o rezoluție normală și des întâlnită la GPS-uri. În rest, nu e mare lucru de spus pe partea de detalii, dar cred că trebuie să spun neaparat că poate fi folosit pe post de player multimedia, iar difuzorul cu care vine cred că vă va ajuta să auziți sunetul din filme.

Păreri pro şi contra

Pro: garanția sa e de 2 ani; hărțile pot fi actualizate gratuit pe timp nelimitat; memoria internă de până la 2 GB (flash ROM) poate fi extinsă cu carduri; ecranul e unul de tip touch; poate fi folosit ca player, dar nu recomand să-l folosiți pentru vizionarea filmelor ori ascultat muzică prea mult deoarece s-ar putea să mânce cam mult din baterie (dacă nu e conectat la „priză”).
Contra: nu vine cu bluetooth pentru mâini libere, iar ecranul nu are rezoluție HD.

Concluzie

Mio S690 e un model al anului 2012 și pe partea de design nu arată foarte diferit față de S670 (un model ceva mai ieftin) și despre preț pot spune că nu e prea mare. Unele persoane își cumpără astfel de gadgeturi fără hartă, dar eu vă recomand să luați cu tot cu hartă pentru a avea mai puține bătăi de cap.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Mio Spirit 690 Full Europe, sistem navigație”

  1. Care este diferenta intre Mio Spirit 695 si un Mio Spirit 690, caci diferenta de pret este semnificativa.
    Rog un raspuns urgent pt.decizie achizitie
    Multumesc,
    OVIDIU

  2. Diferența o reprezintă TMC – Traffic message channel (informații despre trafic) de la 695. Modelul de față e la ofertă aici.

Comentariile sunt închise.