Midland XTC-100

Pentru persoanele care sunt pasionate de sporturi extreme și ar vrea să se filmeze în timp ce le fac am o recomandare – Midland XTC-100. Aceasta e o cameră video sport care are un preţ bun Vezi prețul special de azi », care e foarte mic în comparație cu cel al camerelor GoPro (Hero2 sau Hero3). Nu înregistrează HD sau Full HD, ci la calitate 640 pe 480 la 30 de cadre pe secundă.

Poze

E un aparat mic care cântărește undeva la 90 de grame și de aceea dacă o să-l puneți pe bicicletă (cum se vede în poza a doua) atunci nu o să vă încurce cu nimic. Arată decent, iar pe lângă aparat mai primiți și niște accesorii de prindere. Fiind un model pe gri nu o să iasă în evidență și de aceea nici nu o să încurce vizual.

Camera
Exemplu montare

Specificaţii tehnice

XTC-100 e un aparat mic de 93 de grame și din păcate nu filmează HD, ci la calitate 640 pe 480, dar fluent la 30 fps. Acest aspect, adică faptul că filmează la această calitate sub HD nu e o problemă deoarece astfel cardul nu o se încarce prea repede. Alimentarea se face cu baterii AAA, două la număr, dar se pot cumpăra și acumulatori care să fie reîncărcabili și să nu mai dați aiurea bani pe baterii.

Păreri pro şi contra

Singurul minus al aparatului e faptul că nu filmează HD, dar calitatea filmării e destul de apropiată de 720p. Formatul filmării e *.avi, iar din această cauză toate playerele moderne vor putea reda clipurile care le-ați filmat cu aparatul. Normal că filmarea se realizează cu sonor, iar asta deoarece aparatul vine cu microfon, dar să nu vă așteptați la calitate stereo.

Concluzie

Midland XTC-100 e un exemplu de cameră sport pentru practicanții de sporturi extreme, iar dacă nu vă deranjează calitatea VGA atunci o recomand cu căldură. Cel mai mare avantaj, pe lângă greutatea mică, e prețul care e mult mai mic decât al oricărei camere sport de la alte branduri. Din preview-ul de alături se poate vedea cum arată și ce poate acest aparat modern.

Te-ar mai putea interesa