Microsoft Surface Windows Rt, tabletă de 10.6 inci cu Tegra 3

Cunoscuta tabletă Surface de la Microsoft a ajuns într-un final în România dar nu e chiar accesibilă. Poate fi găsită sub numele de Microsoft Surface Windows Rt și e disponibilă doar varianta de 32GB pe negru. Bineînțeles, tableta e la fel deoarece tastatură e diferită ca și culoare. pentru cei ce nu știu, există și varianta Pro dar nu văd de ați alege-o deoarece acesta oferă cam toate caracteristicile necesare. Dar nu prezintă și 3G, care e nevoie atunci când vreți s navigați pe web și nu aveți un hotspot. Oricum e nevoie și de o cartelă cu abonament iar mulți dintre voi poate nici nu aveți o astfel de opțiune. Deci depinde de necesitățile voastre. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Conținutul pachetului e foarte bun, mai precis, acea tastatură touch e inclusă la toate modelele Surface.

Cutia
Cutia
Conținutul
Conținutul

Specificații tehnice

Procesorul e cunoscut pentru performanțele grafice dar și office deoarece are patru nuclee și un procesor grafic pe măsură. Ecranul acceptă gesturi cu maxim 5 degete și e unul HD de 10.6 inci. Densitatea e bună dar putea fi mai bună având în vedere concurența cu Android. Pe partea de memorie are 2GB RAM și un spațiu de stocare de 32GB (însă cel utilizabile mai mic, deoarece sistemul de operare e instalat pe acel spațiu).

Ca și dotări are difuzoare, cameră web, cameră foto, slot pentru card, ieșire audio, USB și bluetooth. Observ lipsa HDMIului și a tehnologiei 3G. Dar poate nici nu le-ați fi folosit în special dacă nu aveți un TV FullHD. Vă recomand și un router wireless pentru acasă deoarece are WLAN care vă permite să navigați pe web fără cabluri.

Autonomia e destul de bună pentru o tabletă – 8 ore, dar unele tablete cu Android oferă o autonomie superioară. Bineînțeles cele cu Windows sunt cunoscute pentru funcționalitatea lor pe partea de office, însă cele cu Android le recomand utilizatorilor pasionați de partea multimedia. Are toți senzorii necesari (giroscop și accelerometru).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă un plus de funcționalitatea datorită tastaturii cu butoane senzitive, calitatea materialelor, spațiul de stocare, prefoamnțele și interfața sistemului de operare.

Minusuri: prețul.

Concluzie

Acest model Microsoft Surface Rt e o alegere mai ieftină deoarece varianta Pro e prea scumpă și nu cred că va fi mai de folos decât aceasta. Am postat un clip cu un model similar și chiar dacă tastatura e într-o altă culoare, e vorba de același model. Nu m-ar mira să apară versiuni mai ieftine cu spațiu de stocare redus și cu procesor Intel.

Te-ar mai putea interesa