Microsoft Surface DAJ-00012, laptop cu zonă de sprijin din Alcantara

Laptopul Microsoft Surface DAJ-00012 face parte din segmentul premium, motiv pentru care se adresează utilizatorilor ceva mai pretențioși. Sunt folosite materiale ceva mai diferite, cum e și Alcantara, iar acesta a fost folosit în jurul tastaturii și a zonei de sprijin. Acesta e plăcut la atingere deoarece e moale, însă trebuie să menționez că e rezistent la apă și pete. Poate fi folosit precum o tabletă datorită ecranului touch și nu trebuie să vă faceți griji că nu se va zgâria – Gorilla Glass 3.

Arată destul de bine pe această culoare și puteți folosi un mouse wireless de la Microsoft. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul de 13.5 inci nu e unul clasic ci e denumit PixelSense, adică oferă culori vibrante și o rezoluție foarte bună – 2256 cu 1504 pixeli. E o rezoluție neobișnuită deoarece aspectul ecranului nu e 16 pe 9 și nu cred că vă deranjează acest aspect. Procesorul său e un model i7 7660U Kaby Lake care se descurcă excelent în cele mai multe situații și nu e prezent pe multe laptopuri deoarece a fost lansat de puține luni.

Memoria RAM instalată pe acesta are o frecvență mai mică pentru că are un consum mai redus de energie, pentru ca voi să vă bucurați de o autonomie mai mare. Cam toate gadgeturile se mișcă mai bine cu o memorie flash, însă SSD-urile sunt cea mai inspirată alegere (mă refer la cele M.2 cu suport NVMe).

Păreri pro și contra

Dacă un laptop din aluminiu nu mai pare a fi atât de plăcut, atunci încercați pe acesta deoarece oferă o zonă moale pentru palme. Unii ar putea spune că e din piele, însă e vorba de un material textil de calitate. Acest brand promite o autonomie destul de mare pentru noua generație, dar pate că un așa laptop vă depășește cu mult bugetul. Dacă vă rezumați strict la performanțe, atunci veți observa că există o concurență mare.

Microsoft Surface DAJ-00012 vine cu versiunea Windows 10 S care e concepută special pentru studenți și elevi. Consider că acest sistem de operare poate fi folosit și în mediul business.

Te-ar mai putea interesa