Metalica Olimpia 3, plită pe gaz cu 3 arzătoare

Plita pe gaz Metalica Olimpia 3 e una clasică și nu una incorporabilă, deci poate fi pusă oriunde aveți o alimentare cu gaz. Aceasta e ideală pentru o bucătărie de vară sau dacă stați în chirie undeva și nu vreți să investiți mulți bani. Nu are sens un aragaz deoarece nu veți folosi prea des cuptorul, dar există și varianta cuptor cu microunde dacă vreți să încălziți mâncare rapid și eficient. Plita de jos are 3 zone de gătit decente, adică două normale și unul mic. Aprinderea lor se poate face cu ajutorul unei brichete pentru că nu dispune de aprindere electrică, dar nici nu putea avea în acest buget.

Sunt destule astfel de plite și nu recomand cele electrice datorită consumului și nu au un randament ridicat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Panoul de control e destul de ușor de utilizat, adică e ca la oricare altă plită sau aragaz. Pentru a prinde un arzător trebuie să folosiți ambele mâini, cu una apăsați+rotiți butonul corespunzător arzătorului și cu cealaltă folosiți un chibrit/brichetă. Nu cred că aprinderea electrică putea fi de folos ținând cont că e un aparat care poate fi mutat, poate că nici nu aveți prea multe prize în încăpere.

Ca oricare altă plită și aceasta are capac pentru a acoperi suprafața sa și chiar dacă nu o veți folosi o perioadă, aceasta va rămâne curată și protejată. Grătarul e emailat pentru a-i oferi o durabilitate îndelungată și puteți muta ușor vasul de pe un arzător pe altul. Merită luată dacă nu aveți altă opțiune deoarece nu sunt multe modele ca și aceasta disponibile pe piață.

Păreri pro și contra

Nu ocupă mult spațiu pe blatul sau mobilierul din bucătărie pentru că re o adâncime de numai 38 cm, iar lățimea e de 66 cm. Nu puteți să-i reproșați nimic deoarece costă destul de puțin.

Nu cred că acest model Metalica Olimpia 3 poate concura cu unul incorporabil deoarece diferența de preț e foarte mare, însă e în favoarea variantei de mai sus. Principalul avantaj oferit de această plită e portabilitatea – 4.5 kg, o puteți lua chiar în excursie cu o butelie de gaz mai mică.

Te-ar mai putea interesa