Marantz TT42

Un Pick-Up Marantz TT42 negru e doar pentru persoanele care apreciază muzica de calitate sau mai bine spus muzica la calitate… maximă. Melodiile de pe discurile negre vor fi redate le cea mai înaltă fidelitate posibilă, iar producătorul e unul cu istorie. Probabil că un astfel de model –  TT-42 – ar fi visul oricărui audiofil din România deoarece costă foarte puțin. Adevărul e că e un aparat entry-level, deci nu tocmai profesional, dar își face treaba foarte bine. Se pare că înregistrarea audio în format analogic încă mai există și astfel de pick-up-uri nu pierd din teren. În trecut existau doar vinyl-uri și în prezent încă mai sunt folosite pentru a imprima muzică deoarece vinyl-ul are cea mai bună calitate de pe piață și nu poate fi comparat nici cu CD-urile necompresate.

Marantz nu e un anonim în domeniul audio deoarece este cunoscut pentru echipamentele sale audio foarte performante (am scris despre un receptor – NR1602/N1B și un amp – PM6004 de la acest producător).

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». În opinia mea un astfel de aparat nu costă așa de mult având în vedere că vinyl-ul oferă cea mai înaltă calitate acustică posibilă. Astfel se poate spune că raportul dintre calitate sau fidelitate și preț e unul foarte bun.

Poze

Așa arată
Firma

Specificaţii tehnice

Marantz TT42 este un pick-up automatic cu un servo motor silențios, chiar foarte silențios. Are o viteză de 33-1/3 45 rotații pe minut și despre zgomot poate fi spus că are un raport dintre semnal și zgomot de 65 decibeli și asta e destul de ok. Despre detalii tehnice nu am mare lucru de spus decât de greutatea de 5 kilograme jumătate care nu îl face prea portabil, dar sunt sigur că nu vreți ca acesta să fie astfel (portabil).

Păreri pro şi contra

Pro: prețul e mic, e făcut de un jucător important în domeniul Hi-Fi și sunetul e fidel.
Contra: nu e chiar un aparat profesional fiind și modele mai bune, dar la prețuri mult superioare.

Concluzie

Dacă orice artist respectat își scoate piesele și pe vinyl-uri la noi în țară o să găsiți puține magazine unde o să le puteți achiziționa. Multă lume ascultă doar mp3-uri de pe ‘net și nefiind cerere nu se prea aduc și pe meleagurile noastre.

P.S.: Nu știu de ce am impresia că astfel de aparate sunt cumpărate doar de veterani. Oare doar ei apreciază muzica la calitate… sau doar ei au banii necesari achiziționării și întreținerii unei astfel de scule?

Te-ar mai putea interesa