Marantz PM6004

Dacă eşti un audiofil atunci un amplificator ca Marantz PM6004 (un model negru) cred că îţi va pica bine deoarece vine la un preţ decent, iar performanţele acustice generate cu acest aparat sunt foarte bune. Am mai scris despre aparatură de la Marantz adică despre un receptor NR1602/N1B şi pot spune că mi-a făcut o impresie bună. Nu ştiu dacă are rost să menţionez acest lucru, dar acest aparat a apărut pe piaţă în septembrie şi după o lună uite că a ajuns şi în România. Din păcate are doar două canale şi dacă aveţi un sistem 5.1 l cam aveţi degeaba.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Are un preţ destul de bun deoarece există modele mai scumpe, dar şi mai ieftin (nu chiara aş de capabile).

Poze

Cu CD
Porturi

Specificaţii tehnice

Marantz PM6004 are puteri de 45W (8 ohmi) şi 60W (4 ohmi). Pe lângă aceste detalii are şi multe dotări cum ar fi o telecomandă şi docking station pentru iPod.

Având o putere destul de mare e normal ca şi consumul de curent să fie ceva mai mare de circa 150W. Mare e şi greutatea care ajunge la 7,5 kilograme.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine (era mai interesant pe gri), sunetul bun şi e bine că suportă conectarea unui iPod. Per ansamblu modelul 6004 e o îmbunătăţire considerabilă a lui 6003.
Contra: eu nu am obiecţii la achiziţia acestui aparat, dar sunt unele persoane care nu apreciază faptul că nu are DAC incorporat, suport pentru discuri compacte (trebuie să cumperi separat un CD6004 ca cel din clipul de alături) şi că e negru (le-ar fi plăcut o culoare argintie sau şampanie).

Concluzie

La un aşa Amp ca cel de faţă nu-ţi mai trebuie decât nişte boxe de calitate. Am scris despre un sistem de boxe 5.1 care-mi plac foarte mult – Logitec Logitech Z906, dar nu cred că ar fi suficiente pentru nişte maniaci, chiar dacă au 500W. Adevărul e că nici nu se potrivesc cu acest Amp deoarece are doar două canale, deci poţi pune doar două boxe.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Marantz PM6004”

  1. Astfel de sisteme sunt gandite pentru studiouri sau persoane care nu vor sa vada neaparat un film ci pentru cei care vor sa asculte un CD necompresat la calitate maxima. E foarte util DJ-ilor sau compozitorilor deoarece ei nu cauta ca muzica lor sa fie 5.1 sau 7.1 ci stereo si sa se auda bine.

  2. Cum adica sa se potriveasca boxele unui sistem activ cu un amplificator?
    De altfel un amplificator foarte bun in gama lui de pret, caruia ii trebuie 2 boxe pasive pentru a le conduce.

Comentariile sunt închise.