Linksys E900

Dacă sunteți în căutarea unei soluții de ultimă generație pentru conectarea mai multor dispozitive la internet dar să folosiți un singur dispozitiv, atunci eu vă recomand acest router Wireless-N 300 Linksys E900. După cum se și numește are o viteză maximă de transfer 300 Mbps și e un router wireless, deci e ideal pentru dispozitive cu tehnologia Wi-Fi. Poate fi folosit în orice locuință deoarece oferă un semnal bun, chiar dacă antenele sale sunt integrate. Deci spre deosebire de routere obișnuite, acesta nu prezintă antene exterioare și are o formă subțire și elegantă. Pe partea de jos are un buton pentru restartare iar în spate are patru porturi LAN, LAN-internet, mufa pentru cablul alimentare și un WPS (prin apăsarea butonului se realizează o conexiune wireless securizată). Linksys E900 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Spatele

Specificații tehnice

Standardul Wi-Fi e IEEE 802.11b/g/n și deci veți beneficia de o viteză de transfer decentă pe dispozitivele de acasă. Ca și caracteristici speciale prezintă Wireless-N (viteză de transfer mare), viteză de 300 Mbps, securitate avansată WPA2, compatibil cu dispozitive care au Wi-Fi b/g/n, rază de transmisie decentă și IPv6 Enabled. Deci Linksys E900 poate fi considerat ca un E1200 dar fără software de conectare Cisco. Defapt acel software e inclus însă nu prezintă caracteristici ca: control parental și acces al musafirilor la internet. Nu prezintă nici un port USB.

Porturi din spate sunt: patru mufe RJ-45/LAN pentru a conecta mai multe calculatoare, o mufă RJ-45 pentru internet și mufa pentru alimentare. E compatibil atât cu sisteme de operare Windows cât și cu Mac, dar nu și cu Linux. Are o greutate de doar 227 grame. În pachetul său veți găsi: cablul de alimentare, cablul de rețea, routerul și CD cu software-ul necesare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: spre deosebire de concurență, are o formă interesantă iar mulți care nu au mai văzut așa ceva, nici nu știu măcar că e vorba de un router wireless, deci are un design deosebit. Performanțele sale sunt decente pentru o bandă de 2.4 GHz, instalarea e ușoară și trebuie doar să urmați câțiva pași.

Minusuri: putea fi mai ieftin având în vedere că nu prezintă prea multe caracterisitic ca modelele superioare.

Concluzie

Wireless-N 300 Linksys E900 e cel mai accesibil model de la acest producător iar dacă vă doriți un router pentru sufragerie care să nu iasă prea în evidență, acesta e acela sau poate modelul E1200 (în caz că doriți acele funcții de control al accesului la internet). Jos am pus o mică prezentare a sa:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Linksys E900”

  1. Salut as dori sa cumpar wireless-n e 900 ,am i-mac ce nu dispune de unitate optica cum pot sa instalez software-ul pt. instalare va multumesc.

  2. Nu-ți trebuie drivere. Conectezi router-ul la calculator prin LAN și introduci adresa de IP specifică 192.168.1.1 (cred că e la Linksys) sau 192.168.0.1 în browser și de acolo configurezi router-ul.

Comentariile sunt închise.