LG Standard S18EQ, aparat de aer condiționat cu filtru de protecție Dual

Aparatele de aer condiționat sunt destul de avansate la ora actuală, însă nu le-aș recomanda pe toate dacă vă doriți unul pentru spațiul de locui. LG Standard S18EQ e echipat cu un filtru de protecție mai avansat care reține praful și bacterii din aer ceva mai bine decât restul. 

Clasele de eficiență diferă în funcție de funcția de climatizare aleasă, iar cea mai bună clasă e la răcire – A++. Nici nu cred că mai sunt aparate fără Inverter, dar și această tehnologie poate fi de mai multe feluri după cum ați văzut și la acesta – Dual Inverter. Aceasta menține consumul constant, adică nu mai sunt acele fluctuații care le vedeam la aparatele vechi. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Funcțiile de climatizare care le veți vedea la multe aparate sunt prezente și la acesta: răcire, încălzire, dezumidificare, ventilație. Chiar dacă nu e inclus acel kit de instalare, el nu are un preț atât de mare și oricum trebuie să apelați la o firmă autorizată pentru montare.

Păreri pro și contra

Aveți funcții de control al energiei, răcire rapidă numită Jet Cool, Comfort Air (aerul e suflat în ce direcție doriți pentru a nu fi deranjant), un design modern, un sistem de instalare simplu, funcționare silențioasă, compresor cu durată de viață mare, consum de energie scăzut și constant (datorită tehnologiei Dual Inverter). Prețul e acceptabil ținând cont că poate fi folosit pentru suprafețe foarte mari – până la 50 mp, iar capacitatea de încălzire e una satisfăcătoare pe perioada sezonului rece. Nu mai trebuie să folosiți alte aparate electrice pentru a încălzi camera. E util chiar și dacă aveți calorifere ori încălzire în pardoseală, pentru că acest aparat poate încălzi mai rapid aerul.

Din păcate, LG Standard S18EQ nu oferă control prin WiFi, adică nu puteți folosi telefonul mobil, dar și telecomanda sa e foarte utilă și poate că nu veți schimba prea des setările aparatului. Ecranul digital e ascuns astfel că e vizibil doar dacă vă uitați mai atent la el sau în condiții de luminozitate scăzută. Anumite informații vă sunt oferite și de telecomanda sa.

Te-ar mai putea interesa