LG P990 Optimus 2x

Acest telefon mobil LG Optimus 2x P990 (cunoscut şi ca LG P990 Optimus 2x) este un nou telefon de calitate de la LG, dar ca noutate acesta vine cu procesor dual core, ca la calculatoare. De astăzi este în stocul eMAG şi costă undeva la 1199 de lei. Este ciudat faptul că are procesor dual core deoarece unii dintre noi şi acum au PC-uri cu procesoare single core. În urmă cu ceva timp spuneam că preţul va fi undeva la 500 de euro la magazine, deci cam mult, dar procesorul cred că-şi pune amprenta în preţ. Şi se pare că am estimat bine.

Păreri pro şi contra

Pro: are procesor dual core, ecran de 4 inci cu 16 milioane de culori la rezolu’ia de 480 pe 800 pixeli (ca tabletele). Alte plusuri sunt sistemul de operare Android şi faptul că acest telefon este un pioner – primul telefon cu procesor dual core.

Contra: preţul cam mare (peste 1199 lei). Şi din păcate nu va scădea. 🙁

Poze

Camera
Partea superioară

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Review

Cel mai tare, pe lângă faptul că are ecran de 4 inci şi procesor dual, este că are memorie internă de 8 giga şi două camere (8 mega cu autofocus şi 1,3 pentru convorbiri).

LG P990 este primul telefon inteligent din lume cu procesor dual core, astfel LG Optimus 2X vine la pachet cu un procesor Tegra 2 de la nVidia. Acest procesor cu două nuclee asigură rularea aplicaţiilor în cele mai bun condiţii şi oferă o viteză mai bună la navigarea pe Internet. Dar, să nu credeţi că acest telefon consumă mai multă energie datorită procesorului, ci acum consumă mai puţină baterie.

Datorită procesorului acum telefonul nu se blochează sau nu sacadează când vrem să folosim multitaskingul. Multitasking înseamnă rularea simultană a mai multor aplicaţii, astfel poţi asculta muzica preferată şi descărca ceva de pe ‘net în acelaşi timp fără ca muzica să se audă întrerupt. Site-urile de genul Facebook şi Youtube se vor încărca foarte rapid datorită acestui telefon.

Acest telefon are o funcţie prin care poţi vedea filmele pe televizorul din living prin HDMI. Funcţia se numeşte Content Mirroring şi presupune conectarea la orice dispozitiv cu conexiune HDMI. Astfel orice vezi pe telefon poţi vedea (în format 1080p – Full HD) pe ecranul mare al TV-ului, deci este un fel de TV Out.

LG Optimus 2x P990 oferă o cameră de 8 megapixeli cu bliţ de tip LED. Aceasta are focalizare automată. Telefonul are şi 3G, iar pentru videotelefonie poţi folosi camera de 1,3 megapixeli care este amplasată frontal.

Clip de prezentare

Concluzie

Dacă ar fi să-i dau o notă acestui telefon mobil LG P990 Optimus 2x, pentru performanţe, i-aş da 5 stele pentru că jocurile ar trebui să meargă impecabil, la fel şi meniurile şi paginile web.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „LG P990 Optimus 2x”

  1. Cand ma uit la specificatiile acesttui mobil si la cele ale iPhoneului pe care il detin normal ca bufnesc in ras-plans, dar tot nu mi-as da iPhone 4 pe aceasta chinezarie.

  2. E mai ieftin decat un iPhone 4, dar dacă facem o comparaţie LG Optimus 2X vs iPhone 4 atunci am vedea că ambele au punctele lor forte şi slabe. iPhone 4 unde crezi că e asamblat? Doar nu crezi că e asamblat ca maşinile Ferrari. 🙂

  3. Salut, sunt posesorul unui smartphone lg dual p990 si va pot spune ca aceasta „chinezaraie” se comporta perfect adaugand un mare PLUS la multitudinea de aplicatii ex (google navigator gratis) etc etc. Eu zic sa bunesti in plans draga posesor al iphone 4

  4. Ce smartphone mi.ati recomanda sa se incadreze in bugetul de 1300 de lei. Mie acest optimus mi s-a parut cel mai potrivit, ca si specificatii. Voi ce parere aveti?

Comentariile sunt închise.