LG IPS231P-BN, monitor cu panou IPS și pivot

Acest monitor LED numit LG IPS231P-BN e unul dintre cele mai interesante monitoare de pe piață deoarece oferă panou IPS și pivot la un preț decent. E unul dintre preferatele mele deoarece nu costă foarte mult și oferă dotări care sunt de folos. Pivotul devine util atunci când vreți să ajustați mai bine ecranul sau să-l rotiți pentru vedea ceva pe verticală (în mod portret). Unghiuri de vizibilitate sunt necesare când vizionați un film sau alt tip de conținut media. Pentru un utilizator obișnuit care stă doar pe net și folosește aplicații office, panoul IPS nu cred că va fi de mult folos. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

De la prima vedere nu pare să fie cine știe ce monitor dar nu aspectul e cel mai important, ci funcționalitatea oferită.

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Display-ul e unul de tip LED și măsoară o diagonală de 23 inci care e ok. Nu e nevoie de o diagonală foarte mare că până la urmă veți sta în fața lui și nu-l veți folosi ca televizor. Rezoluția mare îi oferă o imagine mai detaliată iar restul caracteristicilor de imagine sunt și ele bune. Aici mă refer la următoarele: timp de răspuns 5 ms, luminozitate de 250 cd/mp și altele.

Nu beneficiază de dotări suplimentare sau speciale cum ar fi boxele incorporate or tunerul TV, însă dacă aveți nevoie de ele le puteți achiziționa separat. Porturile video sunt puține dar sunt cele esențiale adică VGA și DVI. DVI-ul e bun pentru conținutul mai mare de 720p adică pentru filme sau aplicații profesionale.

Instalarea sa e ușoară dacă ați mai avut un monitor similar chiar și fără pivot. Nu am ce să-i reproșez doar că nu oricine și-l permite și e normal să fie mai scump decât alte modele de 23 inci datorită dotărilor speciale.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: unghiuri excelente pentru cei care editează ori vizionează filme, rotire și înclinare în funcție de preferințe, preț atractiv și calitatea construcției.

Minusuri: nu prea am.

Concluzie

Acest LG IPS231P-BN e o alegere bună deoarece diagonala nu e un criteriu de alegere ci și calitatea imaginii în special dacă panoul monitorului e de tip IPS sau de alt tip. Sunt multe IPS uri oferite de acest producător și nu e nevoie să optați doar pentru acesta deoarece sunt și altele fără pivot. Mai multe despre el puteți afla și din clipul de jos unde este și prezentat mai detaliat:

Lasă un comentariu