LG F1091LD, maşina spălat rufe Smart Diagnosis

Maşina de spălat frontală Smart Diagnosis LG F1091LD este un model apărut în 2011, iar în România e prezentă de câteva zile şi asta însemnă că vine cu ce e mai nou de la LG. Eu recomand acest model deoarece are un design plăcut slim (subţire), putere de centrifugare de 1000 rotaţii pe minut, capacitatea cuvei de 5 kilograme şi clasa energetică a cu două plusuri. Însă, cea mai avansată tehnologie cu care vine electrocasnicul e DirectDrive şi o să vedeţi la sfârştiul articolului ce presupune această tehnologie.

Preţul electrocasnicului F1091LD e unul de peste 1000 lei. Părerea mea e că preţul reflectă mulţimea dotărilor şi funcţiilor. Probabil că cea mai utilă tehnologie incorporată ar fi Direct Drive ca la LG F1292QD. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cuva
Exteriorul

Specificaţii tehnice

LG F1091LD este un electrocasnic cu încărcare frontală şi cele 1000 rotaţii îl plasează în clasa de eficinţă la centrifugare B. Poate vreţi să mă întrebaţi de ce nu în C. Este aşa deoarece tehnologia DirectDrive e foarte eficientă.

Tot datorită acestei tehnologii şi eficienţa energetică e mare şi bună şi e A++ care e cea mai bună clasă energetică. Şi la eficienţă la spălare stă foarte bine deoarece e încadrat în clasa A.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, este foarte eficientă, are numeroase programe de spălare şi e destul de silenţioasă (la spălare face un zgomot de 56 decibeli, iar la centrifugare 74db). Probabil cea mai utilă tehnologie cu care vine e cea DirectDrive care e o invenţie a celor de la LG şi nu o să o găsiţi prea curând la alţi producători.
Contra: în opinia mea nu are absolut nici o „chichiţă” care ar putea să mă facă să nu o cumpăr. Smart Diagnosis este o funcţie interesantă, însă nu ştiu dacă nu îi va încurca pe unii deoarece pe mulţi nu-i interesează să fie prea multe „beculeţe”.

Concluzie

LG F1091LD este un electrocasnic care incorporează multe sisteme utile printre care sistemul Smart Diagnosis care presupune ca atunci când maşina e să se strice o să fiţi avertizaţi. Aceasta nu e o funcţie nou întâlnită deoarece poate fi găsită şi la alţi producători (sub alte nume), dar tehnologia care o vedeţi în clipul de alături face toţi banii şi e motivul principal pentru care ar trebui să cumpăraţi această maşină.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „LG F1091LD, maşina spălat rufe Smart Diagnosis”

 1. Am cumparat-o
  Am dus-o acasa
  Am bagat-o in priza
  Am pornit-o
  Am dat start
  si……
  NIMIC
  Acuma astept servisul ca de schimbat nu mi-o mai schimba (Thanks to Altex Romania (Greatest F***ERS ever)

 2. Ati scos cele 5 suruburi de plastic ce blocheaza cuva in timpul transportului international?! Normal ca „nimic”, pana nu le scoateti nici curent nu primeste, unul din ele sta in calea electronilor, ca sa nu deteriorati cuva pornind cu „frana de mana”pusa…

 3. Am cumparat recent o masina de spalat LG F1091LD si mi se pare ca face zgomot aproape la fel de mare ca cea veche, cum as putea sa vad alta asemanatoare functionand. Am cumparat-o tocmai ptr zgomot redus si sunt dezamagit in aceasta privinta, plus ca balsamul il ia din prima odata cu detergentul, degeaba sunt 3 lacase la sertar din prima le goleste pe toate..

 4. Eu o am de vreo 8 luni si pana acum nu am avut nici o treaba cu ea,nu face galagie nici nu ia balsamul odata cu dero cum zice Adrian …DAR o sa trebuiasca sa folosesc smart diagnosis sau sa o duc pe garantie caci da mi se aprind niste beculete si face un zgomot de avertizare ca ceva nu e in regula cu ea.Sunt curioasa daca se poate remedia acasa sau trebuie dusa la service cazul in care voi fi foarte „FERICITA”.

 5. Buna seara.Am masina de spalat LG slim de ceva timp am observat ca nu mai spala bine si imi ia balsamul de rufe care ar fi cauza

Comentariile sunt închise.