LG E975 Optimus G – echilibrul perfect între eleganță și performanță

Unul dintre cele mai așteptate telefoane mobile de la LG e modelul LG E975 Optimus G, deoarece a fost intens promovat și are un raport performanță/preț. Deasemenea designul e foarte simplu și e normal să fie așa, deoarece tendința e să se renunțe la butoane și la texturile în relief. Din păcate, a apărut destul de târziu având în vedere că au fost lansate modelele Optimus L9 și Nexus. Prețul e ceva mai mare decât a acelor două modele menționate anterior deoarece e mai performant și nu are slot pentru card ca și Nexus. Dar nici nu cred că avea nevoie de card deoarece are 32GB spațiu intern (utilizabil e ceva mai mic). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că din lateral poate fi confundat ușor cu un smartphone Sony, dar din spate se poate observa că e ceva mai diferit (în special la camera foto), iar în partea din față se observă logo-ul.

Din lateral
Din lateral
Din față
Din față

Specificații tehnice

Ecranul vine cu o protecție Gorilla Glass 2 ca la S3 și diagonala ecranului e ceva mai mică – 4.7 inci. E cam greu pentru dimensiunile sale, însă nu alunecă din mână ca și altele. Performanțele sale se vor observa doar în aplicații și nu când utilizați meniul, deoarece Android 4.1 aduce acel plus de fluiditate. E vorba de un Snapdragon S4 Pro care e unul cu patru nuclee, iar procesorul grafic e Adreno 320.

Memoria internă nu poate fi mărită cu un card dar și așa are 32GB, din care utilizabilă e mai puțină (o parte din memorie e ocupată de sistemul de operare și aplicații). Având în vedere că e un smartphone nou, are toate acele tehnologii de comunicații de care aveți nevoie. Camera foto e de 13MP și poate filma 1080p, dar are și una secundară.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie destul de mare, Android 4.1, ecran IPS HD generos, performanțe 3D pe măsură etc.

Minusuri: destul de scump comparativ cu varianta Nexus (dar trebuie să luăm în considerare și spațiul intern oferit de acesta).

Concluzie

Acest LG E975 Optimus G e o alegere bună dacă vă gândiți la o alternativă la S3, însă diferențele nu sunt chiar așa de mari. Dacă ar fi să aleg între cele două, aș alege acesta deoarece e mai confortabil, camera foto e îmbunătățită și procesorul grafic e mult superior. Ca și performanțe l-aș situa între un S3 și un S4.

Te-ar mai putea interesa