LG BH10LS38

Acest BluRay Disc Re-Writer LG BH10LS38 retail negru e un model nou care e foarte asemănător cu BH12LS38 din perspectiva detaliilor tehnice, iar ca aspect e identic. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi asta deoarece pe unele site-uri e specificat faptul că are suport DL (Dual Layer), iar pe altele nu. Nu ştiu ce să spune în legătura cu acestei facilităţi, dar bănuiesc că o are din moment ce şi CD writerele au aşa ceva. Cu un an sau doi în urmă astfel de dispozitive costau vreo 10 milioane şi nu ţi le puteai permite, dar acum sunt foarte accesibile, iar spaţiul unui BD fiind de 10 ori mai mare decât al unui DVD sunt foarte tentante.

Poze

Cum ziceam, BH10LS38 arată ca restul unităţilor Blu-ray de la LG fiind negre şi eu zic că arată foarte bine aşa, însă dacă ai o unitate albă nu cred că se va „asorta” prea bine. Mai nou toate carcasele sunt negre şi de aceea nu cred că o să aveţi vreo problemă cu nuanţa neagră.

Aşa arată din față
Conectorii unităţii optice

Specificaţii tehnice

BH10LS38 poate imprima o mulţime de discuri şi se conectează la calculator prin interfaţa SATA. Are suport Light Scribe şi fiind compatibil cu Windows-urile populare nu cred că o să aveţi probleme cu detectarea automată a lui. Greutatea unităţii e de 800 grame şi astfel nu va face desktopul prea greu. Analizând detaliile sale tehnice, se poate vedea că nu e un aparat prea complicat şi neavând multe butoane nu trebuie citit vreun ghid de utilizare, dar niciodată nu strică să aruncaţi un ochi pe manualul său.

Păreri pro şi contra

Pro: arată destul de bine, dar ceea ce e importat sunt performanţele la inscripţionare şi citire. Având o garanţie de 2 ani aveţi siguranţa că aţi cumpărat un produs bun din punct de vedere al fiabilităţii deoarece alte unităţi au doar un an garanţie.
Contra: ar fi fost interesant dacă exista o variantă şi pe alb, dar cum toate carcasele sunt pe gri/negru nu cred că ar fi necesară o variantă white.

Concluzie

LG BH10LS38 e un model apărut de curând şi dintre componentele de acest fel de pe piaţă, acesta e cel mai ieftin. Instalarea lui nu e prea complicată, poate complicat e doar alegerea uni program potrivit pentru imprimare. Eu recomand ImgBurn sau Nero BurnLite (mai nou e cunoscut ca Nero Kwik Burn) care sunt două programe free (gratuite) foarte populare.

Te-ar mai putea interesa