LG 65SK9500PLA, televizor 4K cu ecran NanoCell

Televizorul acesta numit LG 65SK9500PLA oferă o tehnologie destul de avansată care se apropie de caracteristicile panourilor OLED. Aceasta se numește NanoCell și e cunoscută pentru nuanțe de negru mai accentuate, scene mai luminoase și culori realiste. Nu e de ajuns să aibă doar un panou avansat, ci sunt importante și tehnologiile care îl însoțesc. Chiar și procesorul de imagine denumit α7 (Alpha7) ajută foarte mult, însă acesta e unul dintre numeroasele dotări speciale care le găsiți pe această serie.

Din câte văd nu sunt variante mai mici sau mai mari pentru că diagonala de 65 inci e potrivită pentru astfel de caracteristici. Eu ma menționat doar o parte dintre ele, iar sunt mult mai multe. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Gama 2018 prezintă HDR 4K ca multe altele LED-uri însă calitatea diferă de la o serie la alta. Acesta e o alternativă perfectă la un OLED pentru că e mult mai ieftin (luăm în calcul diagonala). Puteți avea un mic cinema la voi acasă doar cu un televizor suficient de mare, iar montat pe perete va ocupa mult mai puțin spațiu.

Sonorizarea unui astfel de TV poate fi comparată cu cea a unui sistem audio avansat pentru că are o ieșire de 40W și Dolby Atmos Surround, Clear Voice III, Hi-Fi Audio etc.

Caracteristicile superioare de imagine sunt ceva mai multe decât la LED-urile clasice: Billion Rich Colors, Nano Cell cu Color Pro, True Color Accuracy, Ultra Luminance Pro4K Upscaler, 4K Cinema HDR cu Dolby Vision, 4K HFR (refresh mai mare), Full Array Local Dimming.

Păreri pro și contra

E adevărat că în poză nu vă puteți face o idee despre imagine sau sunet însă nu orice televizor are acele caracteristici speciale. Conectivitatea pare să fie aceeași la mai toate televizoarele și nu cred că mai există televizoare Smart care să ducă lipsă de ceva. Interfața Smart e asigurată de sistemul de operare WebOS 3.5 și observ că nu s-a trecut la o versiune mai nouă pentru că oferă exact ce oferă e nevoie. Designul e unul premium și chiar dacă LG 65SK9500PLA nu e foarte subțire ca un OLED, are un finisaj metalic, ramă îngustă, construcție subțire.

Te-ar mai putea interesa