LG 55UJ701V, televizor Smart cu panou IPS 4K

Poate că ați observat că sunt destul de multe televizoare 4K pe piață, doar că nu toate sunt ideale pentru vizionare de conținut media. Modelul Smart LG 55UJ701V e o recomandare deoarece are un panou IPS, tehnologie 4K Upscaler, HDR, difuzoare Harman Kardon și software WebOS 3.5. E foarte important ca imaginea să fie una de calitate chiar și când redați filme cu rezoluție inferioară, iar tehnologia 4K Upscaler are un rol esențial în acest sens. Chiar și Samsung oferă o tehnologie similară însă nu pe toate seriile (în general, doar pe cele scumpe).

Puteți alege și o variantă mai mică dacă nu vă permite bugetul, dar un televizor de 55 inci iasă mai ușor în evidență. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noua generație de televizoare prezintă tehnologie HDR 4K care mărește luminozitatea imaginii, claritatea și detaliile sunt mai vizibile (imaginea nu mai e așa de ștearsă ca la generațiile anterioare). Mai sunt televizoarele cu panou NanoCell care se situează undeva între LED și OLED, dar vorbim deja de un buget mult mai mare.

Prezintă un sistem audio destul de avansat care poate reda frecvențe joase și sunetul e distribuit ceva mai bine – de tip Down Firing. Acestea sunt prezente doar pe televizoarele acestui brand și pot spune că nu veți mai avea nevoie de un alt sistem audio. Poate că v-ați gândit la un soundbar, dar numai unul de cel puțin 40W ar fi mai indicat.

Păreri pro și contra

E puțin mai scump decât un molde din seria UJ635V deoarece sunt oferite decodoarele HEVC și VP9 care sunt esențiale pentru redare Bluray 4K. Bineînțeles, restul tehnologiilor sunt și ele importante deoarece îmbunătățesc experiența de vizionare. Designul seriei UJ701V e diferit deoarece observăm un finisaj gri metalizat care-i dă un plus de eleganță.

LG 55UJ701V nu e cel mai mare televizor, dar indiferent de alegere toate modelele acestei serii oferă cam același dotări. Am pus și prezentarea de jos pentru cei interesați de această serie, iar interfața Smart e aceeași la toate modelele lansate anul acesta. Spun astadeoarece e vorba de același WebOS 3.5 pentru care aveți nevoie de telecomanda Magic Remote (ușurează navigarea).

Lasă un comentariu