LG 39LN5400, televizor FullHD de 99 cm

După cum știți majoritatea televizoarelor noi tind să devine televizoare inteligente adică Smart TVuri și unele au chiar și tehnologie 3D. SUnt destui utilizatori care nu-și doresc aceste caracteristici deoarece vor o diagonală mai mare într-un preț acceptabil. De aceea televizorul LED LG 39LN5400 e o posibilă recomandare deoarece are o diagonală mare și o rezoluție 1080p. Deasemenea puteți viziona alături de familie sau prieteni filme ori seriale fără a avea un media player sau un laptop ci numai un stick de memorie. Puteți opta și pentru rate fixe dacă vi se pare destul de scump. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Există diverse serii care arată identic cu acesta, însă față de cele lansate anul trecut, acesta are margini înguste și câteva caracteristici mai bune. De aceea le voi prezenta mai jos așa mai pe scurt.

Din față
Din față

Specificații tehnice

Spre deosebire de modelele anterioare, acestea aduc panou IPS și o rată de refresh de cel puțin 100 Hz (în loc de 50 Hz). Astfel imagine e clară din orice unghi și chiar dacă imaginea se schimbă brusc. Calitatea audio e peste medie astfel că nu ar mai fi nevoie să optați și pentru un sistem audio suplimentar.

Ca și porturi are cele uzuale doar că porturile HDMIuri sunt 2, la Smart TVuri veți găsi 3 dar și ceva mai multe USBuri. Nu cred că nevoie de mai multe deoarece nu veți avea ce să conectați la acesta (poate o consolă și un player). Nivelul de consum e redus astfel că puteți seta fără probleme o luminozitate mai mare.

Caracteristicile speciale sunt puține dar sunt cele cunoscute: Simplink și MHL. Televizoarele mai performant aduc mult mai multe caracteristici speciale care necesită diverse tehnologii dar și mai multe porturi.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: funcția MHL (doar pentru cei care au și un telefon ori tabletă cu această funcție), două HDMIuri, 100 Hz, ecran generos în acest preț și altele.

Minusuri: nu prea am.

Concluzie

Acest LG 39LN5400 e un televizor reușit și am mai văzut unul similar cu vreo 100 de lei mai ieftin dar pentru 100 de lei nu cred că ar trebui să renunțați la rezoluția 1080p. Dimensiunile sale nu ar trebui neglijate, de aceea îl puteți monte pe un perete cu un kit special pentru acesta (suport pentru perete). Alegere suportului ideal o puteți face în funcție de greutatea televizorului și diagonala sa.

Te-ar mai putea interesa