LG 29UM59-P, monitor 2K cu panou VA IPS

LG 29UM59-P are o diagonală suficient de mare chiar dacă nu pare să fie mare (datorită raportului 21 pe 9), de aceea există și variante de 34 de inci care pot costa chiar și dublu. Prețul unui monitor depinde de caracteristicile tehnice, dar cele profesionale sau cel de gaming sunt cele mai scumpe. Diferențele sunt vizibile în anumite programe de editare sau când vă jucați.

Nu e nevoie de un buget foarte mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită să alegeți un IPS chiar dacă nu sunteți un gamer înrăit, deoarece calitatea imaginii e foarte importantă indiferent de unghi (culorile și contrastul sunt acceptabile). Pentru jocuri aveți nevoie de o rată de refresh cât mai mare și de un timp de răspuns cât mai mic. Nu cred că merită să fie pus pe perete că și așa nu ocupă mult spațiu cu acel stativ de masă.

Chiar dacă e mare, consumul de energie e foarte scăzut și nu merită să alegeți o variantă din generația precedentă. Monitoarele noi au Flicker Safe, mod citire, Black Stabilizer și un mod pentru jocuri. Nu puteți conecta la orice desktop sau la orice placă video deoarece are intrări HDMI și DisplayPort. Bineînțeles, e inclus un cablu HDMI pentru conectarea sa și nu aș fi recomandat altul chiar dacă avea conector VGA/DVI.

Păreri pro și contra

Are un preț destul de corect pentru ce oferă, design modern, decent pentru gameri (FreeSync e pentru cei care au placă video AMD) și cei care vor să navigheze (are Flicker Free și filtru care reduce lumina albastră). Acele tehnologii vă protejează ochii pentru a putea sta mai multe ore în fața monitorului fără a simți ochii obosiți. Bineînțeles, nu veți putea foarte multe ore, ci trebuie să luați puțină pauză din când în când.

LG 29UM59-P arată la fel ca și modelul din prezentarea de jos, de aceea am și ales acel clip. Bineînțeles, există și variante cu diagonală mai mare pentru cei care vor mai mult spațiu de lucru sau vreți să vizionați un film. Nu toate filmele au un aspect ultra wide dar cred că-l vreți pentru anumite jocuri și poate chiar pentru multitasking.

Te-ar mai putea interesa