LG 29UM55-P, monitor UltraWide cu HDMI și DisplayPort

Monitorul IPS LG 29UM55-P e unul din segmentul premium și face parte din seria UM55. Există și seria UM65 care la capitolul design nu diferă cu nimic față de alte modele. Acesta e varianta de 29 de inci, aspect evident din numele său. Designul e unul deosebit și reiese că e un model multimedia dar poate fi folosit și pentru uz business/office. Cele două intrări video sunt excelente și puteți conecta chiar și căști la el. La un aspect 21 pe 9, nu veți găsi un monitor cu pivot sau cu tuner TV. Poate înlocui două monitoare deoarece are acel format mai lat. Fiecare monitor poate fi folosit diferit iar acesta îl recomand să fie pus pe perete.

Pe partea de dotări nu prezintă multe „lipsuri”, însă există un model similar cu DVI dar un astfel de port nu cred că vă va fi mai de folos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Monitorul
Monitorul

Pe partea de caracteristici de imagine are: diagonală de 29 inci, timp de răspuns de 5 ms, rezoluție de 2560 cu 1080 pixeli, aspect 21 pe 9, contrast dinamic de 5 milioane la 1, iluminare de 250 cd/mp, rată de refresh bună și unghiuri de vizibilitate de 178 grade. Pe partea de facilități are doar montare VESA 75, nu are difuzoare stereo.

Porturile video ale acestui model sunt: HDMI, DisplayPort și ieșire audio (pentru căști sau sistem audio). Niște porturi USB puteau fi utile deoarece puteați conecta periferice la monitor fără a vă apropia de desktop (poate că o mare parte din USBuri sunt poziționate în spate). Caracteristicile speciale sunt: sRGB, DDC/CI, HDCP, PBP, Plug & Play (fără drivere), mod 4:3 în Wide și Factory Calibration. Consumul de energie e de 31 W și e cel maxim.

Plusuri: imagine 1080p, aspect ultra wide, toate acele caracteristici speciale și altele.
Minusuri: nu oricine și-l permite.

LG 29UM55-P e ideal în acest buget dar există variante și mai bune din serii superioare (din multe puncte de vedere). Există monitoare cu pivot, cu imagine Retina/4K2K, boxe și mai multe porturi. Un monitor ca acesta nu mi se pare scump dar există monitoare și mai scumpe.

Te-ar mai putea interesa