LG 28MT48DF, televizor HD de 71cm

LG 28MT48DF e un televizor care poate fi utilizat și pe post de monitor deoarece are funcțiile și porturile necesare.
Aș recomanda acest monitor-TV celora interesați de un aparat 2 în 1 disponibil la un preț bun și care să afișeze o imagine de calitate foarte bună (mulțumită rezoluției HD și panelului IPS).

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Acest model 28MT48DF de la LG e unul care poate fi montat pe perete, iar în acest fel economisim spațiu pe birou sau în cameră. Din imaginea de alături poți vedea că acest aparat e unul foarte aspectiv și îl poți confunda ușor cu un monitor, chiar dacă „nativ” e televizor.


Păreri pro și contra

Ecranul acestui model e unul de 71 centimetri cu rezoluție 1366×768 pixeli. Panelul IPS e unul splendid care oferă unghiuri de vizualizare 178/178 grade.
Are un player integrat capabil de a reda o multitudine de formate printre care aș menționa *.mkv, *.avi și altele.
Ca porturi și conectori e dotat cu cele mai importante lucruri, adică cu USB, HDMI (doar un astfel de port) și slot CI (pentru a vedea posturi TV la calitate HD).
Consumul de energie e unul mic, având clasa A+ și un consum de 22W. Per an are un consum de 32 kWh.
Are refresh de 75Hz. Alte modele au 60Hz, deci e un plus la cel de față.

Din păcate rezoluția nu e una FHD (1920×1080 pixeli), iar din această cauză nu putem vedea filme Blu-ray fără pierdere de detalii.
Nu are nici DTS, adică acea caracteristică despre care putem spune că permite să se audă sunetul din fișiere *.mkv.

Verdict

Dacă ești interesat de un televizor cu diagonală medie care să poată fi utilizat pentru a viziona diverse posturi TV ori diverse formate audio-video atunci acest LG ar fi numai bun.
În cazul în care vei face trecerea de la tub catodic la LED o să vezi culori mai bune și consum de curent mult micșorat.
Poate că în unele cazuri e nevoie și de calibrare, dar e mai bine să citiți manualul de utilizare să vedeți mai multe detalii despre reglarea imaginii.

Te-ar mai putea interesa