LG 24MN33D-PZ, monitor cu redare media prin USB

Tot mai multe monitoare/TV oferă funcții speciale cum ar fi redare media USB ori panou similar celui IPS. În acest caz e vorba de un monitor LED LG 24MN33D-PZ cu panou VA care deasemenea oferă unghiuri de 178 grade, adică sunt aproape maxime acele unghiuri. Dar tot nu se compară cu IPSurile care oferă imagini mai clare din unghiuri mai mari, totuși, modelele VA par a fi mai de succes datorită prețului (tehnologia fiind mai ieftină). Unele modele oferă funcție MHL iar altele redare USB. Ambele au rolul de a reda filme sau alte fișiere media prin intermediul USBului. Funcția MHL care o găsiți la altele necesită și un smartphone cu funcție MHL. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul e similar cu cel al altor modele lansate anul acesta. Totuși, doar piciorul e diferit față de monitoarele lansate anul trecut.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Display-ul e iluminat LED însă panoul e unul VA. Acest panou e o combinație între cel LED și cel IPS, pentru a oferi unghiuri mai bune. Având în vedere diagonala de 23.6 inci, era normal să aibă o rezoluție FullHD că doar e și monitor. Caracteristicile de imagine sunt după cum urmează: timp de răspuns 9.5 ms, contrast de 5 milioane la 1, luminozitate de 250 cd/mp și unghiuri de 178 grade.

Dotările sale speciale sunt tunerul TV, boxele incorporate și montare VESA. Deci poate fi și un bun televizor pentru biirou ori dormitor. Sonorizarea e puternică și clară având în vedere că boxele sunt de 5 W fiecare. Iar dacă alegeți un kit de montare, optați pentru cel de 100 cu mm.

Ca și conectori are VGA, component, Scart, HDMI și USB. Apreciez că are HDMI și nu DVI, deoarece majoritatea plăcilor video, playerelor și tabletelor au ieșire HDMI. Pentru a viziona filme în dormitor, bucătărie sau oriunde nu aveți un laptop ori PC, aveți nevoie de un stick de memorie USB.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: îl puteți folosi pentru a viziona filme fără a-l conecta la un player/PC/laptop (e nevoie de o memorie USB ori hard extern), arată bine, unghiuri bune de vizibilitate etc.

Minusuri: nu are rezoluție 1080p.

Concluzie

Acest LG 24MN33D-PZ nu e o alegere prea inspirată pentru gameri deoarece rezoluția e una HD ready iar timpul de răspuns nu e de 2 sau 5 ms. Îl recomand celor pasionați de filme, care vor să vizioneze posturi TV și care vor să economisească bani.

Te-ar mai putea interesa

Lasă un comentariu