Lenovo Z560A

Acesta e un mini review la laptopul Lenovo Z560A cu procesor P6200 de la Intel. Este tot un Lenovo IdeaPad Z560A, dar vine cu procesor Pentium și nu cu i3 și de aceea e mai ieftin. Îl recomandă ecranul LED, designul premium, placa video dedicată, autonomia mare, procesorul de ultimă generație de la Intel și restul detaliilor tehnice de nota 10. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatură
Ecran

Specificaţii tehnice

Lenovo Z560A e un laptop premium marca Lenovo și vine cu procesor Intel Pentium de ultimă generație, aducă cu un P6200. Trebuie să știți că acest procesor are o placă video integrată în cip care este un Intel HD. Rezoluția ecranului este de 1366 pe 768 pixeli și asta îl face un ecran HD. E realizat cu tehnologia LCD LED ceea ce presupune ca ecranul să fie mai subțire, iar bateria să aibă o autonomie mai mare. Pe partea de memorie, Lenovo Z560A stă foarte bine deoarece are 3 giga de RAM tip DDR3. Iar, hardul este unul de 500 de giga la 5400 rotații pe minut, fiind legat pe Serial ATA. Placa video dedicată este o nVidia 310M pe 64 de biți dar este o placă video destul de bunicică pentru jocuri.

Trebuie să știți că Z560A are și o placă video integrată care este aproximativ la fel de performantă ca placa video din procesorul i3 a laptopului Lenovo IdeaPad Z560A. Are unitate DVD, cameră WEB, difuzoare stereo, cititor de carduri și difuzoare de 4W cu tehnologie Dolby Advanced Audio. Deci, pe partea de multimedia stă destul de bine, iar ca porturi trebuie să știți că are USB, HDMI, PCMCIA, LAN și intrare microfon. Pentru comunicații are bluetooth, LAN 1000 și WLAN n. Lenovo Z560A e un alptop negru cu tasttură numerică și o greutate de circa 2,6 kilograme. Autonomia lui Z560A este de circa 3 ore și zic că bateria ține destul de mult… dacă te întrebi cât ține bateria la acest laptop. Adevărul e că autonomia e mai mare datorită tehnologiei LED din ecran și a nVidia Optimus care reduc foarte mult consumul de curent.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, e un laptop premium, are placă video dedicată, autonomia este mare, procesorul e dual core, are 3 giga de RAM și multe caracteristici utile oamenilor de afaceri (PCMCIA, HDMI, bluetooth etc).
Contra: nu are Windows inclus (la un laptop premium – destinat oamenilor de afaceri sau celor care vor mai mult – e cam ciudat să nu vină cu Windows)

Preţuri

1.799 lei zic eu că este un preț mai mult decât corect pentru un laptop așa de bun.

Concluzie

Dacă vrei un laptop ieftin de gaming, un laptop pentru afaceri sau unul office performant atunci acest laptop Lenovo Z560A ar fi mai mult decât bun. Și după mine e un notebook cu unul dintre cele mai bune raporturi preț/calitate.

Te-ar mai putea interesa