Lenovo Yoga 720-13IKB, laptop cu Core i7 și Core i5

Un ultrabook foarte interesant datorită designului, hardware-ului și fiabilității ridicate, e acest model Lenovo Yoga 720-13IKB. Acesta e disponibil în două configurații și câteva culori (auriu, gri și argintiu).  Bineînțeles, varianta cu Core i7 e mai performantă, dar depinde cât sunteți dispuși să cheltuiți sau pentru ce aveți nevoie acel laptop. Unii îl pot folosi strict pentru navigare web, redare media și programe office. Datorită ecranului touch și balamalelor robuste, acest gadget poate fi o bună tabletă pe care puteți desena diverse (e inclus un pen) și poate că nici nu mai e nevoie de mouse.

Diferența majore între configurații e procesorul, care poate fi Core i5 sau Core i7 (diferența de preț e undeva la 500 de lei). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopurile cu carcasă din aluminiu sunt tot mai căutate deoarece sunt rigide și portabile. Chiar dacă sunt mai subțiri, componentele sale sunt aceleași ca pe restul, doar că sunt mai avansate. De exemplu, nu prea se mai folosesc SSD-uri clasice, ci se preferă cel de tip M.2 pentru că sunt foarte compacte (sunt plăcuțe ca cele RAM).

Procesoarele disponibile fac parte din familia Kaby Lake care e destul de recentă și suficient de performantă pentru office. Nu are placă video dedicată, dar se poate lăuda cu o memorie RAM de 2133 MHz și capacitate de 8GB. În general, 4GB RAM e de ajuns însă pentru multitasking 8GB e perfect.

Păreri pro și contra

Laptopul arată foarte bine și se poate viziona o mică prezentarea a sa mai jos sau poza cu modelul argintiu mai sus. E inclus și un pen numit Lenovo Active Pen, pentru cei care sunt creativi. Ca multe laptopuri premium și acesta are Windows preinstalat, iar pentru a copia date sau programe, se poate folosi un stick USB 3.0. Transferul e destul de rapid pentru că laptopul are și SSD.

Doar din numele său Lenovo Yoga 720-13IKB se poate vedea numele seriei, care nu e una oarecare, și ecranul e unul de 13.3 inci. E vorba de un IPS cu imagine 1080p și tehnologie touch.

Te-ar mai putea interesa