Lenovo Yoga 530-14IKB, laptop pliabil cu Active Pen

Laptopul Lenovo Yoga 530-14IKB face parte din noua generație, se vede din numele său, dar și după design. Ca la multe alte serii și la aceasta avem mai multe configurații și culori (albastru, gri și negru). Diferența majoră între configurații o reprezintă procesorul care face din generația Kaby Lake R. Dacă vi se pare scump și nu veți folosi cine știe ce aplicații, vă recomand cel cu Core i3, însă Core i5 are 4 nuclee, motiv pentru care se descurcă mai bine în aplicațiile multi-core.

Îmi place cum arată și pot spune că e mult mai elegant în realitate decât în poze, acum depinde și care culoare vă place mai mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Vom vedea doar componente noi, adică procesoare de ultimă generație, memorie RAM de 2400 MHz și un SSD rapid. SSD-urile de tip M.2 cu NVMe sunt cele mai performante dar nu se vede diferență la taskuri zilnice, ci mai degrabă dacă folosiți aplicații profesionale sau vă jucați jocuri.

Chiar dacă se pliază și poate fi folosit ca o tabletă, veți beneficia de cele mai importante porturi, un sistem audio bun și de o cameră web HD. Puteți să vă luați gândul de la o tabletă pentru că acesta oferă un ecran mare și o experiență de vizionare plăcută.

Păreri pro și contra

Laptopul se mișcă excelent cu cei 8GB RAM și nu aveți nevoie de mai mult că doar nu veți juca jocuri pe el. SSD-ul a fost o alegere foarte bună deoarece laptopul se mișcă precum o tabletă, adică aplicații pornesc rapid și sistemul de operare în câteva secunde. Arată bine indiferent de culoarea aleasă și raportul ecran/carcasă e mai mare, astfel că laptopul devine chiar portabil – 1.6 kg.

Lenovo Yoga 530-14IKB e doar unul dintre multele laptopuri convertibile oferite de acest brand și care merită încercate pentru că oferă multe dotări interesante. Aici mă refer la ecranul IPS cu rezoluție 1080p, bateria cu autonomie de până la 10 ore, pen-ul special, cititorul de amprentă și USB tip C. Tot mai multe laptopuri au tastatură iluminată, în special dacă ne referim la cele de gaming și business, deci nu e chiar atât de specială.

Te-ar mai putea interesa