Lenovo Y27g, monitor curbat ideal pentru jocuri

Unul dintre cele mai interesante monitoare de pe piață e Lenovo Y27g, deoarece acesta a fost conceput special pentru jocuri și are imagine curbată. Lenovo nu e singurul producător care oferă astfel de soluții. Totuși, trebuie menționat că monitoarele cu G-Sync sunt puțin mai scumpe decât cele cu FreeSync (de la AMD). Majoritatea desktopurilor gata configurate vin cu plăci video NVIDIA, deci trebuie luat în calcul modelul de mai jos. Mulți gameri aleg periferice de la branduri cunoscute deoarece vin cu cele mai bune tehnologii existente și fiabilitatea perifericelor nu poate fi pusă la îndoială.

Dacă aveți un buget mare și trebuie să luați și desktopul, optați pentru ceva performant și am pus o prezentare video la final. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă pare mic din poza de sus, ecranul său are o diagonală de 27 de inci (68 cm). Pot spune că e aproape cât un televizor mai mic, doar că nu are tuner TV incorporat. Panoul acestui model e destul de avansat fiind unul de tip VA, iar restul caracteristicilor tehnice îmbunătățesc calitatea. Chiar și designul curbat oferă un câmp de vizibilitate mai bun care și așa era bun datorită tuturor tehnologiilor.

Pe lângă clasicul port HDMI, acesta are DisplayPort, suport căști și porturi USB pentru transferul datelor. Bineînțeles, face parte din segmentul de gaming și se poate observa acest aspect doar după cum arată. Monitorul de sus poate fi înclinat, pivotat, dar și ajustat pe înălțime. Un astfel de stativ poate fi întâlnit și la multe monitoare de tip business, doar că nu puteți roti ecranul de sus la 90 grade.

Păreri pro și contra

Nu are sens să optați un monitor de gaming plat, cât timp există variante curbate. Poate ați și observat că monitoarele de gaming sunt mai accesibile sau cele din segmentul premium oferă mult mai multe tehnologii.

Lenovo Y27g merită ales alături de PC-ul IdeaCentre Y900 și perifericele Razer sunt obligatorii dacă alegeți varianta Razer Edition (cel cu 200 de lei mai scump). Nu sunt diferențe între cele două monitoare, de aceea nu pot spune că unul e mai bun decât celălalt.

Te-ar mai putea interesa