Lenovo V330-15IKB, laptop cu cititor de amprentă

Laptopul Lenovo V330-15IKB are un hardware foarte bun la un preț atractiv, iar cititorul de amprentă nu lipsește. Astfel, că poate fi folosit chiar și de companii, autentificarea fiind mai sigură și rapidă. Dotările sunt foarte bune și veți vedea că la interior avem un procesor Core i3 din generația nouă, iar spațiul de stocare are o capacitate de 1TB. Placa video e irelevantă deoarece nu vom juca jocuri, eventual vom reda doar conținut video (filme).

Modelul din imagine are o construcție reușită, oferă chiar și cu acea unitate optică care nu mai e atât de populară, însă unii utilizatori poate că au nevoie de ea. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest procesor nou e tot pe tehnologie de 14 nm, însă performanțele au crescut puțin la noua generație numită Kaby Lake (a 8-a). Ecranul a fost actualizat, adică acum avem o imagine cu multe detalii pentru că rezoluția a ajuns să fie 1920 cu 1080 pixeli (Full HD).

Hard discurile nu sunt atât de populare sau căutate, deoarece SSD-urile sunt mult mai rapide și de multe ori nu stocăm atât de multe date. Bineînțeles, se poate schimba hardul cu un SSD oricând, iar hardul intern poate fi folosit ca unul extern dacă aveți rack. E preinstalat Free DOS, iar voi aveți nevoie de Windows 10 deoarece numai această versiune oferă drivere compatibile.

Păreri pro și contra

Porturile sunt destul de numeroase și nu trebuie foarte multe USB-uri pentru că poate folosiți periferice și cu tehnologie bluetooth. Laptopul acesta e perfect pentru lucru deoarece e solid, fiabil și performant. Prețul acestuia e unul redus și chiar nu aveți ce să-i reproșați, concurența nici nu prea există. Până la urmă depinde și ce dotări vă doriți, pentru că cititorul de amprente e foarte rar întâlnit pe laptopuri accesibile, la fel și tastatura iluminată (nu o avem pe modelul prezentat).

Lenovo V330-15IKB are componente satisfăcătoare și veți vedea că memoria RAM are o frecvență mare, chiar dacă capacitatea nu e cea mai grozavă. Ideal ar fi 8GB RAM, dar majoritatea programelor nu consumă mai mult.

Te-ar mai putea interesa