Lenovo V155-15API, laptop cu placă video Vega 8

Laptopul Lenovo V155-15API are o placă video integrată Vega care o găsim la procesor AMD numit Ryzen 5 3500U. Acesta are specificații excelente iar aici mă refer la cele 4 nuclee dar și la frecvența de lucru. E recomandat ca laptopul să aibă 8GB RAM pentru că vorbim de o placă video fără memorie video proprie. Acest brand oferă de ceva ani doar soluții fiabile și care pot fi folosite mulți chiar și în cadrul companiilor.

Se vede din poza de sus că are un design modern cu ecran de 15 inci pe o construcție de laptop de 14 inci. Cu alte cuvinte are o construcție redusă și se vede că greutatea sa e de numai 2.2 kg. Acest aspect e influențat și de hardware, dar și de materialele folosite. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest procesor nou e unul din familia Zen și a fost folosită tehnologie pe 12 nm. Modelul l-am menționat sus și îl vedem pe multe alte laptopuri. Sunt importante și restul componentelor – memorie RAM și mediu de stocare. După cum am precizat avem destulă memorie și are o frecvență mare ca la notebookurile de gaming. Spațiul de stocare e modest și nu e cel mai mare din buget, însă un hard disc e un compromis cam mare deoarece sistemul și aplicațiile pornesc lent.

Păreri pro și contra

Noile plăci de bază au suport pentru SSD de tip M.2, motiv pentru care producătorii optează pentru acest format. Configurația sa este una office cu posibilitatea de a reda chiar și conținut video datorită unei plăci video performante. Cu siguranță, Vega 8 nu se ridică la nivelul unei variante dedicate, însă e ceva mai bună decât una Intel. Avem un ecran mai bun și mă refer la specificații, iar dacă folosiți programe de editare video, puteți opta pentru un monitor (faceți multitasking).

Lenovo V155-15API e pe culoarea gri și consider că e o culoare plăcută, rama ecranului rămânând pe negru. Laptopul prezintă un sistem audio modern care are o putere acceptabilă ținând cont că nu veți sta departe de el și poate că nici camera nu e foarte mare.

Te-ar mai putea interesa