Lenovo ThinkTablet Multi-Touch 10.1

Tableta Lenovo ThinkTablet Multi-Touch 10.1 este o altă tabletă cu platforma Honeycomb lansată de acest producător după modelul Lenovo Ideapad K1 dar în curând vom vedea şi modelul Lenovo Ideapad A1 (7 inci). Acesta e cunoscută şi sub numele de Lenovo Thinkpad. ThinkTablet vine cu cele mai noi caracteristici, după cum am şi aşteptat de la un Thinkpad. Însă dacă vă interesează un astfel de model Lenovo ThinkTablet, ar trebui să ştiţi că are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Specificaţiile tehnice ale acestei tablete sunt cunoscute de de ceva timp dar dacă nu le cunoaşteţi, le-am postat mai jos. Are cele mai noi tehnologii pentru a deveni un gadget aproape „complet” şi spun asta pentru că e un model foarte compact. Am precizat aproape deoarece nu are cel mai nou Honeycomb (3.2) ci versiunea 3.1, acelaşi lucru putem spune şi despre procesorul Tegra 2 care curând detronat de modelul Tegra 3 de la acelaşi producător. Acest Lenovo ThinkTablet prezintă şi multe caracteristici speciale care nu le veţi găsi pe alte tablete că daor e un model de tip Business. Aceste caracteristici speciale le voi enumera tot în partea de jos.

Poze

Tableta, creionul digitizor, tastatura şi husa
Spatele

Specificaţii tehnice

Tableta Lenovo ThinkTablet 10.1 vine în patru versiuni: de 16GB, 32 GB, 32GB cu 3G şi 64GB cu 3G. Bineînţeles, doar spaţiul de stocare şi modemul incorporat 3G diferă, în rest vin cu acelaşi componente hardware.

Are un ecran tactil cu multi-touch de 10.1 inci cu rezoluţie 1280 cu 800 pixeli deci filmele HD se vor vedea la o claritate excepţională. Acesta e unul LCD cu tehnologie LED. Procesorul e unul Tegra 2 T20 A9 Cortex de 1 GHz care are tehnologie 40 nm şi e un model Dual Core dacă nu ştiaţi. Memoria RA e de 1 giga DDR2 la o frecvenţă de 600 MHz. Placa video NVIDIA e un model integrat numit ULP care asigură performanţe decente în jocuri dar şi atunci când doriţi să vizionaţi un film.

Caracteristicile speciale sunt următoarele: creion special digitizor pentru luarea de notiţe (recunoşterea scrisului de mână), interfaţă proprie (care o găsim şi pe modelul Ideapad K1), multiple aplicaţii utile (USB Data Transfer Utility) şi unele pentru a lua notiţe (MyScript Notes Mobile), antivirus (McAfee), ecran cu tehmologie IPS (unghi de vizibilitate de 178 de grade), sticlă de protecţie Gorilla (oferă rezistenţă la zgârieturi dar să nu încercaţi să vă puneţi pe ea), 3G Ericsson F5521gw, deschiderea şi editarea fişierelor Microsoft Office (Documents To Go), acces securizat la email-uri cu Good Technologies şi Cisco VPN Support etc.

Alte caracteristici care le puteţi întâlni şi pe alte tablete dar şi pe tableta Lenovo sunt: GPS asistat, senzor de lumină ambientală, accelerometru pentru rotirea automată a ecranului, suport flash etc.

Pe partea de multimedia tableta Lenovo are: un difuzor de 0.5 W, un cititor de carduri 3 în 1, două camere foto (de 5MP cu autofocus şi de 2MP) şi suportă mai toate formate audio, foto şi video. La capitolele comunicaţii şi porturi are WLAN, bluetooth, modem 3G, ieşire audio de tip 2 în 1 (căşti + microfon), microHDMI, atât USB 2.0 cât şi micro USB 2.0.

Autonomie acumulatorului de 2750 mAh e de circa 10 ore de utilizare normală, 8.5 ore atunci când navigaţi prin Wi-Fi şi de aproximativ 7 ore prin 3G. Deci autonomii excepţionale pentru o tabletă foarte compactă. Aceasta cântăreşte doar 750 de grame.

Acest Lenovo ThinkTablet Multi-Touch vine cu diverse accesorii dar care nu sunt incluse în pachet: staţie de andocare, tastatură (conectarea USB 2.0) şi husă de tip portofoliu care vă poate proteja atât tableta cât şi tastatura atunci când sunteţi plecat într-o călătorie de afaceri. În pachet veţi avea pe lângă accesorile standarde, creionul special şi un set de căşti.

Aveţi posibilitatea de a instala aplicaţii atât de pe Android Market cât şi de pe Lenovo AppStore.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: are un preţ competitiv, arată foarte bine, ai din ce alege (patru versiuni), multe aplicaţii, foarte compactă, imaginea e excelentă (rezoluţie mare) etc.

Minusuri: este singurul gadget din acest segment şi deci nu are concurenţă. Sunt curios dacă cei de la HP vor oferi un model similar (un EliteTablet sau ceva de genul).

Concluzie

Acest gadget ultraportabil şi performant numit Lenovo ThinkTablet Multi-Touch e cea mai bună soluţie pentru angajaţii celor mai mari companii din ţară şi nu numai. Mai jos puteţi viziona un clip despre tableta Lenovo ThinkTablet şi în care puteţi vedea şi accesoriile acesteia.

Un comentariu la „Lenovo ThinkTablet Multi-Touch 10.1”

  1. Imi place foarte mult modelul dar e cam scump si modelele Think de la Lenovo (ma refer la laptoprui) sunt modele premium ca si tableta de fata.

Lasă un comentariu