Lenovo ThinkStation E31 TWR, desktop de tip business cu Intel Xeon

Fiecare serie a acestui producător are o denumire diferită și astfel îi puteți de deduce întrebuințarea. De exemplu Thinkstation, e o serie bună de mini servere. O recomandare ieftine e acest sistem desktop PC Lenovo Thinkstation E31 TWR. Modele cu terminație TWR au o carcasă ceva mai mare dar și mai robustă, pentru ca aopi să puteți instala eventuale upgrade-uri (memorie, harduri ori o placă video). Am precizat anterior că poate fi un bun mini server, ei bine, are un procesor corespunzător Intel Xeon model E1. Puteți alege și o placă video profesională pentru acesta și un monitor FullHD ori Retina dacă aveți de gând să faceți editări video ori foto. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că are și un mâner care ușurează transportul PCului, dar sugerează și că are o construcție robustă.

Din față
Din față

Specificații tehnice

Procesorul Xeon E3 e întâlnim mai rar pe desktopuri și mai des pe servere, deci îl putem considera ca fiind un mini server. Placa sa de bază are video integrat, sunet integrat dar și rețea integrată. Nu cred că mai trebuiau menționate deoarece sunt standard (adică le găsim și la alte desktopuri/plăci de bază). Memoria RAM de 4GB e una decentă deoarece e de 1600 MHz și e Dual Channel (2x2GB). Deci dacă vreți un upgrade, ar fi recomandat să alegeți o memorie Dual Channel 2x4GB.

Hardul său SATA de 1TB e unul de 7200 RPM și puteți opta și pentru un SSD dacă vă place ca aplicații să pornească mai repede. Are Windows 7 Professional instalat și care mi se pare satisfăcător având în vedere că 8 se adresează gadgeturilor cu ecran tactil. Sunt incluse cunoscutele periferice: mouse și tastatură.

Carcasa e dotată cu card reader, sursă de 280W, USBuri destule, DVI, DisplayPort, VGA etc. Având în vedere sursa, nu cred că o placă video  prea bună ar putea fi instalată. Totuși o sursă mai mare era binevenită dacă aveați de gând un astfel de upgrade.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are toate porturile necesare, construcție robustă, performanțe mari datorită procesorului, memorie Dual Channel etc.

Minusuri: sursa putea fi mai mare.

Concluzie

Acest Lenovo ThinkStation E31 TWR e o alegere bună pentru utilizatorii office și e o investiție bună dacă va fi folosit la locul de muncă. Jos am pus un clip cu acest model care e despachetat:

Te-ar mai putea interesa