Lenovo ThinkPad X230

Un astfel laptop Lenovo ThinkPad X230 e ușor de transportat datorită dimensiunilor (că doar e un model de 12 inci) și greutății sale (1.5 kilograme). Chiar dacă are un preț cam piperat pentru aspectul său, trebuie să știți că nu e unul obișnuit ci mai degrabă unul foarte compact. Vine cu cititor de amprentă, TPM, carcasă realizată din materiale robuste, WWAN Ready etc. Deci e un laptop din categoria business dar care se adresează chiar și utilizatorilor obișnuiți care vor ceva cu totul diferit. Alături de acesta vine și cu o stație de andocare care are unitate DVD-RW incorporată. ThinkPad X230 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Stația de andocare cu DVD RW

Specificații tehnice

Procesorul Intel Core i5-3210M e ideal pentru un laptop așa mic și cu ecran HD. Pentru un ecran LCD LED de 12.5 inci, rezoluția de 1366 cu 768 pixeli mi se pare numai bună. Capacitatea memoriei RAM poate mărită chiar și la 16GB dar nu văd de ce 4GB nu ar fi suficienți. HDD-ul său e unul de 500GB la 7200 RPM și e suficient de bun chiar și pe viitor. Placa video HD 4000 e decentă pentru filme, aplicații simple dar și altele, dar nu poate fi comparată cu una dedicată.

Pe partea de multimedia are cameră web, difuzoare, card reader și unitate DVD integrată în docking station. La capitolele porturi și comunicații are suficiente dotări care nu cred că ar avea rost le mai menționez. Însă caracteristicile sale speciale sunt următoarele: cititor de amprentă, WWAN ready, autonomie de maxim 10 ore oferită de bateria de 6 celule, TPM ș greutate de 1.5 kg. Nu ar avea rost să optați pentru un alt sistem de operare, deoarece pe 64 de biți va recunoaște toată memorie RAM. O alternativă poate fi Windows 8.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e compact, e foarte ușor, are configurație de ultimă generație (Intel generația a 3-a și memorie RAM 1600 MHz), ecran cu unghiuri cu vizibilitate bună, robust și tastatură bine realizată.

Minusuri: preț piperat.

Concluzie

Acest Lenovo ThinkPad X230 e cel mai nou din seria X care e o serie ultraportabilă. Cu siguranță e cel mai mai și performant model al lor, dar nu știu cât de atractiv pare dacă e să luăm în considerare prețul. Însă dacă vă sunt de folos dotări precum WWAN Ready, HHD cu protecție antișoc, TPM și cititor de amprentă, atunci ar trebui să optați pentru un Thinkpad. În funcție de buget și preferințe (dimensiuni și configurație), doar voi puteți face alegere corectă. Un mic review al acestui X230 poate fi văzut jos:

Te-ar mai putea interesa