Lenovo ThinkPad X1

Cu siguranţă acest laptop Lenovo ThinkPad X1 este cel mai performant model de la Lenovo, şi aici mă refer la procesorul i5 Sandy Bridge, cei 4 giga de RAM, hardul de tip SSD şi multitudinea de porturi şi tehnologii de date. Este un model Business de elită deoarece vine cu cititor de amprentă, securitatea cu TPM, carcasă robustă din aluminiu şi magneziu, protecţie superioară a ecranului împotriva zgâriturilor etc. Având în vedere că este un ThinkPad, vine cu tranckpoint şi Firewire.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi », veţi beneficia de cele mai bune tehnologii de pe piaţă. Alternative la acest model ar fi modelele ThinkPad L420 şi ThinkPad L520. Dacă nu ştiaţi hardurile de tip SSD sunt cele mai bune de pe piaţă, chiar mai performante decât cele SSH deoarece viteza de citire/transfer/copiere este mult mai mare şi are un timp de acces de 0.1 ms. Acest tip (SSD) de hard este precum memoria flash adică nu se încălzeşte, este silenţios şi rezistent la şocuri.

Poze

Închis
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul este unul Core i5 model 2520M cu tehnologie 32 nm, are o frecvenţă de 2.5 GHz şi un cache de 3 MB. Ecranul vine cu protecţie lucioasă de tip Gorilla şi şi de tip anti-orbire. Acesta este unul LCD LED cu rezoluţie HD+ de 1366 cu 768 pixeli la o diagonală de 13.3 inci. Hardul de tip SSD are un spaţiu de stocare de 160 de giga. Memoria RAM de 4 giga DDR3 are o frecvenţă de 1333 MHz. Placa video HD Graphics 3000 este una integrată şi cea mai bună din categoria ei. Poate reda unele jocuri gen Dirt 3 la detalii medii şi filmele HD şi Full HD. Chiar dacă nu este o placă video dedicată, unele jocuri se mişcă destul de bine.

La capitolele porturi, multimedia şi comunicaţii ThinkPad X1 are difuzoare stereo de 2 W, cititor de carduri, tehnologie Dolby Home Theater v4, microfon, un DisplayPort, mufă RJ-45, ieşire audio, un USB 3.0, eSATA, un USB 2.0, port HDMI, Firewire, Wi-Fi şi bluetooth. Acest model numit ThinkPad X1 nu vine cu unitate DVD şi tastatură numerică datoriră dimensiunilor reduse.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: este uşor (1.6 kilograme) datorită carcasei din aluminiu şi magneziu, sistem de operare Windows 7 pe 64 de biţi, WWAN Ready, TrackPoint, touchPad, WWAN Ready (antenă), configuraţie foarte bună şi arată foarte bine.

Ca minusuri: preţ piperat.

Concluzie

Acest Lenovo ThinkPad X1 se adresează persoanelor de afaceri sau mai bine zic se adresează persoanelor cu bani şi doresc un portabil compact şi sigur.

Te-ar mai putea interesa