Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Cine a pus mâna pe un ThinkPad știe că există ThinkPad în categoria laptopurilor business, iar Lenovo ThinkPad X1 Carbon e un ultrabook pentru oamenii de afaceri. În momentul de față e disponibil în două variante: varianta 1 (procesor i7 3667U, 4GO RAM, SSD de 256GO) și varianta 2 (procesor i5 3427U, 8GO RAM, SSD de 128GO). Astfel, vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e unul de plecare. Aș putea spune că vine ca o alternativă la ThinkPad Edge S230u care e o combinație între laptop și tabletă.

Poze

Designul e foarte reușit pentru un ultrabook de business deoarece e unul sobru. Totodată acest design e unic, în sensul că nu s-au inspirat de la alți producători. Ecranul nu e unul de 13 inci ca la alți producători, ci de 14 inci, iar rezoluția e foarte bună fiind de tip HD+. Deci, filmele, prezentările și imaginile se vor vedea foarte clar.

Din lateral
Închis

Specificaţii tehnice

În comparație cu alte ultrabook-uri, acesta are DisplayPort mini, bluetooth și 3G. Procesorul e din seria Ivy Bridge și are cip grafic integrat de tip Intel HD Graphics 4000. Fiind niște cipuri foarte puternice, redarea filmelor 1080p se va face fluent.
Alte dotări interesante ar fi tastatura care e iluminată și antistropi. Normal că stă foarte bine pe partea de securitate având cititor de amprentă și TPM pe partea de dotări de securizare.

Păreri pro şi contra

E un ultrabook care le întrece pe toate la dotările pentru oamenii de afaceri. Vine cu tot ce ai avea nevoie pentru a face o prezentare de succes, și aici mă refer la sistemul de operare Window 8, multitudinea de porturi și autonomia crescută. Bateria ține mai mult ca la majoritatea tabletelor chiar dacă e doar cu 4 celule, iar o autonomie maximă ar fi 8 ore. Ecranul nu o să vă deranjeze în condiții de lumină puternică deoarece e unul mat.
Singurul minus cred că ar fi faptul că încă nu au apărut ultrabook-uri cu ecrane de 15,6 inci. 14 inci nu e puțin, dar unul sau doi inci în plus contează pentru mine.

Concluzie

Dacă vrei un laptop în care să te poți baza și care să fie rigid atunci ar trebui să alegi un Lenovo X1. Utilizarea sa nu e deloc complicată deoarece vine cu Windows preinstalat și din această cauză nu trebuie să îți bați capul cu instalarea de drivere ori alte prostii. Arată foarte bine, iar acest lucru îl poți vedea și din preview-ul de alături care e unul foarte reușit.

Te-ar mai putea interesa