Lenovo ThinkPad W530

Modelele ThinkPad realizate de cei de la Lenovo sunt printre cele mai bune laptopuri business și nu greșești alegând un Lenovo ThinkPad W530. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi », însă vine cu absolut orice ar avea un om de afaceri. Printre caracteristicile care-l recomandă se numără ecranul Full HD cu diagonală de 15,6 inci, hardul rapid cu 7200 rotații, procesorul i7 3820QM și cipul grafic profesional nVidia Quadro K2000M. E un laptop foarte bun pentru acele persoane care nu se mulțumesc cu un Latitude E5520.
Pe partea de soft are Window 7 preinstalat și poate vă gândiți că e un model vechi din moment ce nu are Windows 8, dar nu e așa. Mă gândesc că știți că în lumea afacerilor se trece la un nou software doar după ce a ajuns la o anumită maturitate. Deci, astfel de laptopuri vor avea Win 8 preinstalat când va apărea Service Pack-ul aferent versiunii 8.

Poze

Din imaginile alături puteți vedea că Lenovo W530 e un model de culoare neagră fără tastatură numerică. S-ar putea să apară variante mai ieftine și pe roșu, însă nu bag mâna în foc. Un lucru interesant legat de tastatură e faptul că e antistropi. Astfel, dacă scăpați un pahar de vin atunci în mod normal laptopul nu ar trebui să pățească nimic.

Din față
Tastatura

Specificaţii tehnice

Laptopul ThinkPad W530 vine cu cele mai bune componente de pe piață cum ar fi un procesor Intel i7 Ivy Bridge, 8 giga memorie RAM, hard rapid cu 7500 rpm și placă video Quadro K2000M de la Nvidia. Poate vă întrebați cum de nu are SSD, dar eu cred că dacă vreți să vă instalați așa ceva atunci nimeni nu vă oprește, dar laptopul e deja foarte rapid și nu știu dacă are vreun sens.
Portabilitatea e foarte bună deoarece are o greutate de 2,6 kilograme și o baterie care ține undeva la 13 ore deoarece acumulatorul are 9 celule.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu tehnologii utile cum ar fi cititor de amprente și protecție a datelor; ecranul e unul foarte clar; autonomia bateriei e superioară chiar și tabletelor; vine cu numeroase porturi și conexiuni cum ar fi bluetooth, DisplayPort, USB 3 și altele; vine cu Windows preinstalat; designul ne indică că e vorba despre un laptop foarte rezistent.
Contra: nimic.

Concluzie

Un laptop excelent care nu doar arată bine, ci e și realizat cu cele mai noi componente așa încât să întreacă la orice capitol orice laptop. Nu cred  că faptul că nu are HDMI e un minus deoarece există adaptoare DisplayPort to HDMI, iar dacă vreți să vă faceți o părere mai avizată legată de laptop atunci vă recomand preview-ul alăturat.

Lasă un comentariu