Lenovo ThinkPad T530i, laptop business

Lenovo Thinkpad T530i e un laptop de tip business nou nou și face parte dintr-o serie nouă. Până acum știam doar de modele cu alte terminații după cod. Dar acest aspect nu e important ci doar cât de bun și util poate fi acest model. În general un astfel de laptop trebuie să fie ușor de transportat, robust dar și bine dotat. Având în vedere cât de solide sunt balamalele, e oarecum normal că aibă și restul părților mai solide. Spre deosebire de altele acesta are o configurație i3, hard de 7200 RPM, hard satisfăcător și Windows 7. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Poate reușiți să vă faceți o idee din pozele postate mai jos, iar dacă nu vă ajută, am pus și un clip la final care cu siguranță vă va ajuta să faceți alegerea corectă (arată la fel ca și predecesoarele).

Deschis
Deschis

Închis
Închis

Specificații tehnice

Procesor Core i3 e un Ivy Bridge cu viteză bună de procesare (datorită frecvenței de procesare). Ca oricare alt model business, are un hard disk performant dar și modest ca și spațiu oferit. Poate că un SSD era mai bun ținând cont că e un laptop nou (mă refer la unul suplimentar de tip integrat). Dar având în vedere dimensiunile sale, nu putea să vină cu două medii de stocare. Pe partea de multitasking, n-am ce să-i reproșez deoarece are 4GB RAM.
Dotările sale sunt cele cunoscute pentru noile laptopuri de 15 inci, dar aduce și câteva dotări speciale (de tip business). Nu cred că Windows 8 era mai bun deoarece acea interfață nu ajuta la nimic cât timp laptopul nu are ecran tactil. Totuși, dacă optați să-l reinstalați, alegeți o versiune pe 64 de biți. E evident din codul său că are un ecran de 15 inci, dar mai trebuie adăugat faptul că e unul HD. Sincer, nu prea văd rostul laptopurilor cu ecrane FullHD dacă sunt așa de mici. Bineînțeles dacă alegeți un laptop de 17 inci, vă recomand unul cu rezoluție 1080p.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă ecran HD+, procesor decent de tip Core i3, Windows preinstalat, DisplayPort și constructive robustă.

Minusuri: nu și-l poate permite oricine.

Concluzie

Lenovo Thinkpad T530i nu e singurul laptop office de la acest producător, de aceea dacă aveți destule soluții office și portabile care pot fi alternative bune. În acest buget veți găsi multe ultrabookuri (adică nu oferă o autonomie așa mare, portabilitate și eleganță), dar nu vor fi la fel de robuste și fiabile ca și acesta.

Lasă un comentariu