Lenovo ThinkPad T530

Acest laptop Lenovo ThinkPad T530 e e unul model recent lansat pentru cei doresc un model business. Configurații în care vine, sunt decente și sunt în funcție de bugetul dumneavoastră. Cel mai ieftin model vine cu Core i3, 4GB și hard SATA, iar cel mai scump are Core i7 Ivy Bridge, 8GB și SSD. E un model foarte robust, iar din poze se observă că nu are tastatură numerică. Dintre toate acele configurații, eu îl recomand pe cel cu i5 și hard SATA deoarece consider că oferă performanțe suficient de mari, iar SSD-ul poate fi luat ulterior. ThinkPad T530 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe scaun
Tastatura

Procesorul său e unul Intel și în funcție de buget aveți de ales între un Core i3, Core i5 sau un Core i7. Are un ecran cu protecție mată și chiar dată diagonala sa e de 15.6 inci, rezoluția e cât a unui laptop de 17 inci, adică de 1600 cu 900 pixeli. Astfel, imaginea va fi mai clară și deci puteți viziona filme în format 720p sau 1080p. Memoria RAM e de 4GB și e la o frecvență de 1600MHz. Motiv pentru care nu necesită upgrade-uri. După părerea mea, doar un laptop de gaming ar avea nevoie de 8GB, pe când unul ca acesta nu ar avea nevoie de mai mult de 4GB.

Are un hard disk fie de 500 GB fie un SSD de 180GB, dar eu vă recomand cel cu SATA și să vă luați voi SSD-ul deoarece e o soluție mai accesibilă. Placa video NVIDIA NVS 5400M are o memorie video de 1GB și e un model pe 64 de biți. Chiar dacă nu știți prea multe despre ea, nu e o soluție de gaming și doar pentru redare sau editare.

Dotările sale sunt ceva mia multe decât la un model obișnuit iar prețul e oarecum justificat: unitate DVD, difuzoare stereo, card reader, cameră web HD, mini DisplayPort, ExpressCard, Firewire, VGA, WLAN, bluetooth etc. Bateria sa e de 6 celule și scoate 8 ore de autonomie în mod economic, iar atunci când solicitați pe cea dedicată, autonomia o să scadă cu câteva ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu dotări ca WWAN Ready, TPM, cititor de amprentă, Firewire și chiar și SSD pentru variantele mai scumpe.

Minusuri: are un preț piperat.

Concluzie

Acest Lenovo ThinkPad T530 e o recomandare, însă în acest buget se poate opta chiar și pentru un ultrabook doar că acela nu prezintă tehnologii de securitate a datelor.

Te-ar mai putea interesa