Lenovo ThinkPad T431s, ultrabook de tip business

Lenovo Thinkpad T431s e un laptop ceva mai deosebit decât altele deoarece e un ultrabook, iar asta presupune o greutate mai mică datorită dimensiunilor mai reduse. Se observă ușor că e un model de 14 inci, iar terminația “s” sugerează că e un model foarte subțire. Pe scurt, acest model oferă o configurație cu Core i5 IvyBridge, 4GB memorie și SSD. Deci are o configurație office decentă iar placa video e una integrate în procesor. Având în vedere că e un ThinkPad și nu un IdeaPad ori Essential, se adresează utilizatorilor business. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul joacă și el un rol important de aceea am postat niște poze cu acesta dar și un clip la finalul articolului.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul Core i5-3337U de 1.8 GHz e suficient de performant și nu e nevoie de un i7 cât timp e un laptop pentru uz office. Trebuie să menționez că are 2 medii de stocare: hard de 500GB și SSD de 24GB. Deci va porni destul de repede și nu mai e nevoie de un hard suplimentar (extern). Ecranul de 14 inci e unul HD și o rezoluție mai mare nu cred că ar fi ajutat la ceva.

În rest are destulă memorie RAM și un sistem de operare corespunzător – Windows 7. Chiar dacă nu are Windows 8, acea interfață oferită de 8 e inutilă pentru un gadget fără tehnologie tactilă pentru ecran. Nu voi enumera toate acele dotări ale sale deoarece probabil le puteți deduce și voi deoarece nu diferă cu mult față de alte laptopuri de 14 inci. E normal ca bateria să ofere o autonomie puțin peste medie că doar e un Thinkpad. Dacă vă doriți Windows 8 din unele motive, trebuie să alegeți o variantă pe 64 de biți deoarece are 4GB de memorie RAM.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă performanțe bune, autonomie decentă, procesor i5cu frecvență scăzută, sistem de operare preinstalat, SSD și hard (adică două medii de stocare).

Minusuri: nu e cel mai atractiv model de 14 inci (ca și preț).

Concluzie

Trebuie ținut cont de faptul că Lenovo Thinkpad T431s se adresează celor care călătoresc, vor un laptop cu constructive robustă și folosesc doar aplicații. După cum am precizat anterior, am postat și un clip cu prezentarea acestui model și se observă că nu diferă cu mult față de alte modele similar (T430):

Te-ar mai putea interesa