Lenovo ThinkPad T430s

Laptopul Lenovo ThinkPad T430s e unul profesionist în special dacă discutăm despre editare sau proiectare. Nu e unul de gaming pentru că are o placă video dedicată, acea placă se adresează editorilor. Pe deasupra mai are și TPM, HDD cu protecție antișoc, WWAN Ready etc. Deci datele dumneavoastră vor fi în siguranță iar problema navigării web ar fi rezolvată de acel modem. Cât despre restul configurației, nu am ce comenta deoarece e un i5 Ivy Bridge, ecran de 14 inci HD, HDD de 7200RPM și memorie RAM DDR3 1600 MHz. Bineînțeles are și software instalat pe 64 de biți iar o alternativă ar fi Windows 8. ThinkPad T430s are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul său e unul nou fiind un i5-3210M de 2.5 GHz. Ecranul său HD de 14 inci are o rezoluție precum ecranele de 17 inci – 1600 cu 900 pixeli. Ar fi fost ideal o rezoluție Full HD dar asta ar fi presupus și o diagonală mai mare (de cel puțin 15 inci). Multitaskingul e foarte bun chiar și cu 4GB de RAM, nu cred că ar avea rost să mai dați pe mai multă memorie RAM cât timp e de 1600 MHz. Acel hard de 500 GB e unul decent și mi se pare destul de spațios. Placa sa video NVIDIA numită NVS 5200M de 1GB e destul de performantă încât să poată reda filme 1080p sau jocuri.

Vine cu dotări tipice pentru un astfel de gadget: unitate DVD, cameră web HD, card reader, bluetooth, WLAN, diverse porturi ș.a. Dar are și câteva dotări speciale: baterie de 8 celule, mini DisplayPort, eSATA, TPM, WWAN Ready, cititor de amprentă și mai câteva. Acestea se regăsesc pe multe laptopuri scumpe cum e acesta și care fac ca laptopul să fie unul profesional. Carcasa sa e una robustă și cu protecție antișoc pentru componente. Autonomia e un alt plus al acestui model, deoarece atinge chiar și 8 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: o investiție pentru oamenii de afaceri, dar și pentru cei care vor o placă video performantă, securitate sporită asupra datelor

Minusuri: destul de scump pentru utilizatorii obișnuiți.

Concluzie

Acest Lenovo ThinkPad T430s e un gadget reușit în special pentru categoria din care face parte și care are un preț destul de justificat. Trebuise să precizez că există alternative mai ieftine care vin fără placa acea NVIDIA și fără WWAN. Un clip cu un model asemănător poate fi văzut mai jos:

Te-ar mai putea interesa