Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Lenovo Thinkpad T420s

Un astfel de laptop Lenovo Thinkpad T420s se adresează oamenilor de afaceri şi spun asta deoarece nu e un model chiar accesibil oricui ci acelor care beneficiază de un buget generos. În mare e similar cu modele precum T420, T420si şi T420i. Acesta prezintă absolut toate caracterisiticile unui model de tip Business poate chiar şi unele în plus dar trebuie să mărturisesc că performaneţele sunt pe măsură în special că există o variantă cu SSD. Mai precis, există două variante ale acestui model T420s, ambele au procesor i7, 4 giga şi cam aceleaşi porturi. După cum bine ştiţi acestea sunt laptopuri de elită care sunt rezistente la şocuri, zgârieturi şi pot fi folosite la temperaturi foarte scăzute şi aici fac referire în special la cele cu SSD-uri. Diferenţe vom găsi la HDD iar varianta mai scumpă are şi placă video dedicată. Prețul bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Închis

Din lateral

Specificaţii tehnice

Nu cred că pentru un astfel de model se putea alege un procesor mai performant având în vedere că e şi Sandy Bridge. Aveţi de ales între un model cu i5 şi unul cu i7 care sunt foarte bune şi fac parte din segmente diferite (Office şi multimedia). Spun asta pentru că modelul cu i7 are o placă grafică cu memorie video dedicată şi una integrată, iar celălalt o are doar pe cea integrată. Recomandarea mea e modelul cu i5 deoarece placa video de la Intel face faţă jocurilor 3D mai vechi iar hardul poate fi înlocuit cu unul SSD cu câteva sute de lei.

Oricum ambele au 4 giga de RAM şi aceleaşi dotări şi tehnologii. Pe partea de dotări fac referire la unitate DVD, difuzoare stereo de 2W, cititor de carduri, cameră web, diverse porturi începând de la PCMCIA, DisplayPort… şi terminând cu USB 3.0. Aş mai adăuga faptul că au sistem de operare Windows 7, tehnologii pentru securizarea datelor inclusiv cititorul de amprentă. Acesta mai are şi multe alte chestii interesante dar probabil le şi cunoaşteţi de la modelele anterioare.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: mic, portabil (1.67 kilograme), autonomie mare oferită de acumulatorul de 6 celule (peste 5 ore), carcasă foarte robustă, design simplu dar ergonomic, performanţe foarte ridicate în special pentru modelul cu i7, tasttură foarte bună, touchpad şi trackpad, ecran mat cu protecţie anti-glare etc.

Minusuri: ar fi doar preţul care nu prea-l consider accesibil oricui.

Concluzie

Acest Lenovo Thinkpad T420s e o eventuală alternativă la un Probook de la HP sau un Latitude de la Dell, doar că acesta e mult mai reuşit dar şi mai ieftin decât cele HP. Sunt curios care va fi următoarea serie de la acest producător şi ce vor aducă nou, dar mai mult ca sigur noile modele vor avea procesor Haswell, procesoare care vor fi lansate abia anul viitor.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu