Lenovo Thinkpad T420

Acest laptop Lenovo Thinkpad T420 face parte din segmentele Business dar şi pentru acasă. Spun asta deoarece vine în patru configuraţii diferite pentru diferite tipuri de bugete. Acest T420 e un model de 14 cu tastatură excelentă, imagine impecabilă (rezoluţie 900p) şi o autonomie extraordinară, alături de modelele similare numite T420i, T420s şi T420si. Design-ul e relativ acelaşi ca şi la restul Thinkpadurilor, cu carcasă din plastic de bună calitate. Modelele din seria 420 cu T în faţă nu au o carcasă aşa de flexibilă. Poate fi o achiziţie inteligentă pentru angajaţii companiilor deoarece pot rezista diverselor tipuri de abuzuri. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Lenovo Thinkpad T420 1
Închis
Lenovo Thinkpad T420 2
Din lateral

Specificaţii tehnice

După cum am precizat anterior acest vine în diferite variante din care doar una are procesor i7, variantă care oferă avantaje considerabile cum ar fi autonomie de 15 ore. Dar din păcate aceasta are o greutate de 2.3 kilograme comparativ cu cea de 1.8 kilograme a celorlalte variante. Dacă vă plac jocurile atunci ar trebui să evitaţi varianta mai ieftină deoarece are doar placă video integrată HD Graphics 3000 cu i5. Sau din contră dacă vă plac jocurile recomand modelul mai scump deoarece procesorul i7 menţine laptopul la temperaturi extraodinare şi autonomia e peste 15 ore.

Apreciez că pentru Thinkpaduri s-a optat la ecran de 14 inci cu rezoluţie HD+ de 1600 cu 900 pixeli şi cu proteţie mată. Toate cele patreu vin cu 4 giga de RAM la 1333 MHz DDR3. Placa video NVIDIA Quadro NVS 4200M e un model cu memorie video de 1 giga dedicată. Acesta e un model pe 64 de biţi comparabil cu cel GT 520MX. Mai jos puteţi observa performanţele plăcii video de pe acest laptop:

Dacă îl doriţi doar pentru filme HD sau Full HD puteţi opta şi varianta doar cu placă video integrată. La capitolul multimedia acest Thinkpad T420 are următoarele dotări: difuzoare stereo de 2W, cititor de carduri, cameră web şi unitate DVD. Mai are şi următoarele dotări la capitolele porturi şi conectivitate: LAN, WLAN, PCMCIA, Firewire, port VGA, eSATA, trei USB-uri 2.0, bluetooth şi displayport. Alte caracteristici ale acestuia sunt următoarele: cititor de amprentă, WWAN ready, Lenovo EE2.0, conector de andocare, protecţia datelor cu TPM, Windows 7 64 de biţi şi altele.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: carcasă foarte robustă, design simplu dar foarte reuşit, tastatură şi touchpad excelente, rezoluţie excelentă 900p şi autonomie de 9 sau 15 ore.

Minusuri: difuzoare se aud cam încet.

Concluzie

Acest Lenovo Thinkpad T420 e un model pe gustul meu dar nu cred că mi-aş putea permite unul :(. Jos puteţi viziona un clip de despachetare:

Te-ar mai putea interesa