Lenovo ThinkPad L530

Acest laptop Lenovo ThinkPad L530 e unul recent lansat si se adresează celor care vor un gadget performant, robust, funcțional și care are sisteme de protecție a datelor. Se pare că Lenovo stă bine la capitolul laptopuri în special când vine vorba de un ThinkPad. Acesta poate fi ușor confundat cu L430 deoarece ambele vin fără tastatură numerică și deci doar dimensiunile lor sunt diferite. Vine în multe configurații, însă la ora actuală sunt puține variante cu Core i3 și i7. Cel cu i3 e mai mult pentru utilizatorii obișnuiți, însă cel cu i7 care are preț aproape dublu are placă video profesională care e ideală pentru editare video și proiectare 3D. ThinkPad L530 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Lenovo ThinkPad L530 1
Deschis
Lenovo ThinkPad L530 2
Tastatura

Specificații tehnice

În funcție de modelul ales, aveți și un alt procesor. Eu recomand cele cu Core i5 sau i7 pentru editare, iar cel cu i3 e numai bun pentru aplicații office și navigare. Ecranul mat de 15.6 inci are o rezoluție mai mare decât cea obișnuită – 1600 cu 900 pixeli. Ar fi fost mai interesant dacă avea unul Full HD în special dacă luăm în considerare prețul. Memoria de 8GB e dispusă pe ambele sloturi și nu cred că aveți nevoie de mai mult dacă e să luăm în considerare frecvența la care lucrează – 1600 MHz. Poate fi mărită la 16GB dar nu cred că aveți nevoie de atâta memorie. Vine cu două medii de stocare diferite: SSD 32 GB și SATA de 1 TB. Pe SSD e recomandat să puneți aplicațiile pentru ca acestea să pornească mai repede.

Pe lângă placa video integrată Intel, are și un NVS 5400M de 1 GB. Acesta nu se regăsește pe configurație cu i3 dar merită să faceți acea investiție. Dotările sale sunt destul de multe pentru dimensiunile sale: DisplayPort, VGA, USBuri, baterie de 6 celule, cititor de amprentă, tastatură iluminată, cameră web,c ard reader, DVD, difuzoare de 2W, WWAN ready etc. Lista de dotări e destul de lungă și nu sunt prea multe laptopuri cu atâtea. Sistemul de operare nu putea fi altul decât Windows 7 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: având că recomand pe cel cu i7… tastatură iluminată, SSD, WWAN Ready, autonomie de maxim 8 ore, cameră web HD și placă video profesională.

Minusuri: are multe dotări dar prețurile nu sunt pentru oricine.

Concluzie

Acest Lenovo ThinkPad L530 e unul dintre multele laptopuri în acest buget dar nu toate au modem 3G, fiabilitate crescută și o placă video foarte bună (când vine vorba de editare de mai multe filme simultan sau proiectare 3D). Am pus și un clip prezentare a modelului L430 care după cum ziceam mai sus, arată la fel:

Te-ar mai putea interesa