Lenovo ThinkPad L520

Un laptop de tip Business oferit de Lenovo este acest laptop Lenovo ThinkPad L520 care este unul ieftin și destul de performant raportat la preț. Design-ul nu a suferit modificări majore. Este dotat cu un procesor Sandy Bridge model i3-1310M, 2 giga de RAM, hard de 500 de giga, foarte multe porturi și tehnologii. Îl recomand celor care călătoresc destul des și doresc un gadget portabil, compact și performant. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și vei primi un laptop din gama ThinkPad care vine cu cititor de amprentă, securitatea TPM și multe altele. Alternative la acest laptop sunt modelele de 14 inci (ThinkPad L420) care este ceva mai performant dar și mai scump și modelul Lenovo ThinkPad X1, care poate fi poreclit ca fiind „tăticul” lor (ThinkPad-urilor).

Poze

Pe scaun
Tastatura

Specificații tehnice

Acest ThinkPad L520 are un procesor Core i3 model 2310M care are un cache de 3 MB, frecvență de 2.1 GHz și tehnologie 32 nm. Ecranul este unul mat cu protecție împotriva orbirii. Acesta este de tip LCD LED cu rezoluție HD+ de 1600 cu 900 pixeli și o diagonală de 15.6 inci. Capacitatea memoriei RAM este de 2 giga DDR3 la 1333 MHz care este dispusă pe un slot. Celălalt slot este liber pentru un eventual upgrade care poate să fie până la 8 giga. Hard disk-ul este unul SATA la 7200 de rotații pe minut și are un spațiu de stocare de 500 de giga.

Placa video Intel HD Graphics 3000 este cea mai bună din categoria sa și poate reda chiar și filmele Full HD. Cât despre jocuri, pot spune că are performanțe decentă pentru o placă grafică integrată. La capitolele multimedia, porturi și comunicații vine cu unitate DVD, difuzoare stereo de 3 W, cameră web, cititor de carduri, port VGA, trei porturi USB 2.0, un DisplayPort, microfon, ieșire audio, PCMCIA, o mufă RJ-45, eSATA, Wi-Fi și bluetooth.

Păreri pro și contra achiziției

Lenovo ThinkPad L520 vine cu cel mai bun sistem de operare de pe piață (Windows 7), dar versiunea Ultimate cred că era mai bună. Are cititor de amprentă, Intel Wireless Display, conector de andocare, autonomie de peste 6 ore, WWAN Ready și securitate TPM (TCG 1.2).

Din păcate carcasa nu este din aluminiu și magneziu și deci cântărește 2.6 kilograme în loc de 1.7 kilograme (în caz că era din acele materiale).

Concluzie

Acest model de laptop Lenovo ThinkPad L520 este unul dintre cele mai ieftine din seria ThinkPad și cred că cel mai bun dacă facem un raport performanță/preț.

Te-ar mai putea interesa