Lenovo ThinkPad L430

Laptopul Lenovo ThinkPad L430 e un model portabil, performant și robust care nu necesită husă sau geantă pentru a-l proteja. Vine chiar și cu protecție a datelor cu TPM, antișoc pentru HDD și WWAN Ready. Lista de dotări e mai lungă dar probabil că o și știți. Configurațiile sunt diferite dar cu cu mult, deoarece doar procesoarele diferă. Iar dacă vă doriți și cu placă video profesională, atunci alegeți L430S dar care costă destul de mult. Aveți de ales între unul cu Core i3 și unul cu i5, iar pentru că diferența de preț e mică, vă recomand cel cu i5 IvyBridge. Acest ThinkPad L430 cu procesor Intel Core i5 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

După cum am precizat anterior, opțiunea sau recomandarea mea e cel cu Core i5-3210M care e unul din a treia generație pe când acel i3 e din a doua generație. Rezoluția ecranului e de 900p la 14 inci iar ecranul e bineînțeles e de tip LCD LED mat. Puteți să-i măriți memoria RAM de 4GB 1600 MHz la 8GB destul de ușor și ieftin, deoarece are un slot liber. Spre deosebire de alte modele acesta are un HDD SATA de 500GB 7200 RPM, dar îi lipsește SSD-ul. Multe laptopuri vin c harduri de 5400 RPM, însă dacă nu au SSD, utilizatorul nu va beneficia de acea viteză de procesare a datelor.

Placa sa video Intel nu e prea grozavă deoarece e cea din procesor, adică un HD Graphics (4000 în cazul i5-ului). Vine cu unitate DVD RW, difuzoare, cititor de amprentă, cititor de carduri, porturi (USB, LAN, eSATA, DisplayPort, audio), bluetooth, WLAN, WWAN Ready etc. Autonomia bateriei poate să ajungă și la 8 ore dar numai în mod economic. La o așa configurație doar Windows 7 poate oferi performanțe maxime.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare pentru o baterie de 6 celule, fiabilitate, performanță (în special dacă optați pentru Core i5), preț decent și ecran mat HD+.

Minusuri: lipsă SSD.

Concluzie

Acest Lenovo ThinkPad L430 e o recomandare dar există alternative chiar și de la acest producător care sunt la fel de bune, însă dotările diferă puțin. Există soluții și pe la 2.500 lei dar care sunt de tip office și nu business cum e acesta. Pentru a vă face o idee despre el, vă recomand să vizionați clipul de jos care din păcate nu e în engleză:

Lasă un comentariu