Lenovo ThinkPad Helix, tabletă cu stație de andocare

Lenovo ThinkPad Helix e un gadget convertibil interesant cu Core i5 și Windows 8. Mai degrabă e o tabletă destul de reușită cu performanțe office decente. Ecranul e detaliat deoarece e unul 1080p, iar unghiurile de vizibilitate sunt mari datorită panoului. Are și un SSD decent cu spațiu modest, de aceea un hard extern e numai bun. Având în vedere că ecranul/tableta e detașabil/ă, îl puteți introduce și invers pentru ca acel docking să servească ca și stand. Puteți opta și pentru un stylus pen dacă nu vreți să lăsați amprente pe ecran. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Jos am pus două poze cu această tabletă și se observă că nu nici prea mare dar nici prea mică. Se poate observa că are un touchpad mare care nu știu cât poate fi de folos dacă ecranul e unul tactil cu gesturi.

Ca laptop
Ca laptop
Ca tabletă
Ca tabletă

Specificații tehnice

Ecranul LED vine cu protecție Corning Gorilla Glass, diagonală de 11.6 inci și rezoluție 1080p. Spre deosebire de alte tablete, aceasta oferă un procesor Core i5 model 3317U de 1.7 GHz. Deci e vorba de un procesor cu consum mic de resurse dar cu performanțe evidente (din seria care face parte – i5). Memoria RAM e una de 4GB care e suficientă având în vedere că e de 1600 MHz. SSD-ul pare să fie suficient pentru cei care folosesc doar aplicații – 180GB.

Oferă cameră web, difuzoare, WLAN, bluetooth, USBuri 3.0 și 2.0, baterie cu autonomie de 6 ore etc. Autonomia poate să crească și la 10 ore dacă folosiți tableta împreună cu docking-ul. Caracteristicile speciale sunt: Windows 8, securitate cu TPM, tastatură antistropi, microfon incorporat și mai câteva. În mare e o alegere bună dacă nu sunteți pasionați de partea multimedia a unei tablete.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: tastatură rezistentă la apă, dockingul poate servi ca și stand, tableta are și ea o baterie în plus, difuzoare stereo, ecran IPS FullHD, prezintă o construcție robustă etc.

Minusuri: destul de scumpă pentru un utilizator obișnuit, de aceea una cu Android ar fi mai ieftină (dar necesită alte aplicații).

Concluzie

Acest Lenovo ThinkPad Helix e unul dintre primele modele de acest fel de la acest producător și să sperăm că pe viitor vor fi și mai multe, poate chiar mai ieftine. Bineînțeles, nu cred că era nevoie de atât viteză de procesare, chiar și un i3 era bun. Jos am pus un clip cu o astfel de tabletă și în care e prezentată.

Te-ar mai putea interesa