Lenovo ThinkPad Edge S230u

Laptopul Lenovo ThinkPad Edge S230u e a fost conceput special pentru utilizatorii de Windows 8 deoarece are ecran tactil și ecranul se poate roti pentru a fi apoi pliat. Odată ce ați pliat ecranul, laptopul poate fi folosit precum o tabletă însă nu e așa de portabilă ca și tabletele cu tastaturii pe post de stații de andocare – 1.58 kg. Având în vedere că se dorește a fi un laptop de tip business cu configurație office, cred că cel cu i5 e suficient de bun pentru un ecran de 12.5 inci. De aceea cel cu i7 parcă nu prea ajută la mai nimic (doar la jocuri). Personal, aș opta pentru i5 iar acel Edge S230u are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Pliat

Specificații tehnice

Procesorul e unul i5-3317U de 1.7 GHz deci e vorba de un procesor tipic ultrabookurilor deoarece are un consum mai mic de energie și e ideal pentru bateriile de 4 celule. În cazul acestui laptop, autonomia poate să atingă 6-7 ore cu anumite setări și în mod office. Are un ecran deosebit chiar dacă e mic 12.5 inci). E vorba de unul IPS multi-touch cu protecție Gorilla Glass. E un laptop robust având în vedere că are protecție antișoc și carcasă solidă. Chiar și tastatura e una antistropi, în cazul în care scăpați lichid pe ea.

Restul configurației cuprinde două medii de stocare (SSD de 24GB + 500GB) și 4 GB RAM la 1600MHz. Având în vedere că are Windows 8 Pro, acesta o să pornească destul de rapid deoarece e instalat pe SSD, iar HDD-ul e decent pentru stocarea de filme sau muzică. Nu vine cu placă video dedicată ci cu una Intel care „vine la pachet” cu procesorul.

Pentru dimensiunile sale, dotările menționate în continuare sunt foarte bune: difuzoare de 3W, cameră web HD, card reader, port HDMI de tip mini, Display Port de tip mini, ieșire audio, bluetooth etc. Alte caracteristic speciale ale sale ar fi: TPM, TrackPoint și Windows 8 Pro.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e unul dintre puținele modele de acest gen și care se adresează celor care vor un laptop convertibil, compact, funcțional și robust.

Minusuri: nu e accesibil.

Concluzie

Acest Lenovo S230u e o alegere perfectă pentru cei care-și doresc așa ceva, iar o alternativă la acesta ar fi un VivoBook de la Asus care are ecran tactil dar care nu poate fi transformat în tabletă (nu e convertibil).

Te-ar mai putea interesa