Lenovo ThinkPad Edge E540, laptop business

Lenovo ThinkPad Edge E540 e un laptop de tip business datorită construcției sale, cititorului de amprentă și trackpoint-ului. Sunt destule modele astfel încât să aveți din ce alege, diferențe veți găsi doar la configurație deoarece dotările sunt aceleași. Deci prețurile nu vor fi așa de diferite, iar o recomandare poate fi cel cu Core i3, SSD și Windows 8 Pro. Există variante și cu Core i7 și Free DOS, dar parcă cea anterior menționată mi se pare destul de echilibrată. Un SSD oferă un plsu de performanță pe când un procesor Core i7 e necesar doar pentru unele aplicații. De exemplu, cele cu i7 oferă și placă video dedicată deci puteți edita fișiere video ori să încercați jocuri, depinde de preferințele voastre.

Ideea e că aveți din ce alege, iar dacă un model vi se pare prea slab ori prea scump, există altul mai bun sau mai ieftin. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul diferă de la un model la altul, dar toate sunt procesoare Intel din generația a 4-a. Laptopurile disponibile la ora actuală sunt cu Core i3- 4000M și cu Core i7-4702M. Ecranul e de tip Anti-Glare cu diagonală de 15 inci și rezoluție HD. Memoria RAM poate să difere 4/8GB iar pe unele sunt fie hdd-uri fie SSDuri (există și cu ambele). Placa video e integrată, dar există și cu placă video GT 740M.

După cum ziceam mai sus, dotările sunt aceleași indiferent de opțiune: DVD, difuzoare stereo, cameră web HD, HDMI, bluetooth, WiFi, patru USBuri (două sunt 3.0) etc. Cititorul de amprentă nu e prezent pe orice laptop, ci doar pe cele de tip business cum e acesta, dar se poate observa și trackpoint-ul. Sistemul de operare e Windows 8 Pro la unele , iar la altele e FreeDOS.

Plusuri: e fiabil, destul de performant (depinde ce alegeți), aveți din ce alege (multe configurații), robust, multe dotări și arată bine.
Minusuri: poate prețul.

Lenovo ThinkPad Edge E540 e unul dintre multele modele ale seriei Thinkpad doar că acesta e mai nouă și se poate observa doar din numele său. Jos e un clip cu un astfel de laptop dacă nu vă puteți face o idee despre el din poza ce am postat sus. Designul nu diferă cu mult de cel al predecesoarelor, poate doar cu puțin. Sper că veți lua în considerare recomandarea mea de mai sus.

Te-ar mai putea interesa