Lenovo ThinkPad Edge E531, laptop business

Laptopul Lenovo ThinkPad Edge E531 e o alegere bună pentru cei care vor un laptop office/business fără amprentă. Cele cu cititor de amprentă sunt mai scumpe dar poate nici nu veți folosi acea dotare. E accesibil și pentru că nu are Windows preinstalat, ci doar FreeDOS. Aveți de ales între mai multe configurații, dar cu Core i5 mi se părut cel mai echilibrat. Designul și numele e aceeași indiferent de configurație, unele au capac roșu în loc de cel negru. Arată bine și cu roșu deoarece se asortează bine cu acel TrackPoint. Nu arată cu mult mai diferit față de altele serii similare sau serii mai vechi.

Există și unul cu Core i7 și placă video mai bună, dacă căutați ceva mai performant, iar prețul e bun deoarece e resigilat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul său diferă de la un model la altul dar cel Core i5-3230M mi s-a părut acceptabil ca și performanțe și consum. În general procesoarele de laptopuri ori platforme mobile sunt mai slabe, dar e normal să fie așa deoarece bateriile nu sunt foarte mari. Doar din numele său puteți concluziona că are un ecran de 15 inci și generația din care face parte.

Pe partea de memorie are o capacitate de 4GB și un hard de 500GB. Spre deosebire de majoritatea hardurilor, acesta e de 7200 RPM. Placa video e una integrată model HD 4000. Pe partea de dotări are: cameră web performantă, DVD, USBuri destule, cititor de carduri, bluetooth, WiFi etc. O baterie de 6 celule e acceptabilă deoarece oferă o autonomie decentă în special în mod economic/office.

Greutatea sa e redusă dar nu foarte redusă – 2.44 Kg. Acestea sunt variante pe negru, dar după cum am precizat mai sus, există și variante cu capac roșu. NU cred că are sens să vă îndreptați atenția către un laptop cu Core i3 deoarece plusul de performanță e necesar.

Plusuri: până la 6 ore de autonomie, destul de robust și portabil, difuzoare stereo de 4W, cameră web HD, decente configurații și altele.
Minusuri: nu prea sunt.

Lenovo ThinkPad Edge E531 e o alegere office bună dacă vă interesează fiabilitatea unui gadget portabil și aveți nevoie de unul acasă ori la locul de muncă. Jos e un clip care poate fi de folos pentru cei care nu au mai văzut un asemenea laptop. Eu zic că merită deoarece laptopurile de la alți producători nu sunt așa de rezistente și nu toate au aceleași dotări.

Te-ar mai putea interesa