Lenovo ThinkPad Edge E530

Acest laptop Lenovo ThinkPad Edge E530 e unul de tip business datorită cititorului de amprentă, protecției antișoc pentru HDD, tastaturii antistropi etc. Acestea sunt caracteristici care nu le veți găsi la laptopurile obișnuite. Chiar și bateria de 6 celule ține mai mult – 6 ore. Se adresează deci celor care călătoresc și doresc o securitate sporită pentru datele stocate pe acesta. După cum bine știți nu se poate pune la îndoială fiabilitatea sau robustețea sa, deoarece ThinkPadurile sunt cele mai bune la aceste capitole. Motiv pentru care prețul lor e justificat și acesta nu e unul chiar accesibil având în vedere din ce categorie face parte. Edge E530 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul său e unul mai mult decât decent – Intel Core i5 model 2520M. Acesta va asigura viteza de procesare a datelor fie când folosiți aplicații office  fie că vă jucați un joc. Poate rula orice joc apărut la detalii decente că doar e una din seria 600M însă placa video nu e una prea performantă deoarece e doar pe 64 de biți. E vorba de modelul GT 610M de 1GB care e similar cu GT 520MX.

Spre deosebire de alte laptopuri, acesta are un ecran de 15.6 inci cu rezoluție de 900p. Deci are rezoluția unui laptop cu ecran de 17.3 inci iar claritatea imaginii va fi pe măsură atunci când vizionați filme 1080p. Memoria RAM poate fi mărită la 8GB dar și așa cei 4GB au o frecvență de 1600 MHz. HDDul său de 500GB e unul SATA dar un SSD ar fi mai indicat. Restul dotărilor sunt următoarele: unitate DVD RW, difuzoare incorporate, card reader, cameră web HD, HDMI, USBuri 3.0, VGA, bluetooth, WLAN etc. Cântărește cât un laptop obișnuit și cu siguranță o să doriți să încercați un joc, având în vedere configurația:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are Windows 7 preinstalat, carcasă robustă, cititor de amprentă, autonomie decentă, are multe porturi USB 3.0, ecranul vine cu o rezoluție neobișnuită și are configurație multimedia (în special datorită plăcii sale video NVIDIA).

Minusuri: nu și-l permite oricine.

Concluzie

Acest ThinkPad Edge E530 e recomandarea mea pentru cei care călătoresc și doresc o soluție fiabilă. Lenovo oferă cea mai bună soluție în acest sens și acest laptop e o variantă mult îmbunătățită față de predecesoarele sale. Jos am pus un clip în care puteți compara pe acesta cu cel de 14 inci:

Te-ar mai putea interesa